
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł








Chłodnik truskawkowy z chili i serem kozim

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Lubisz ostre przyprawy? Koniecznie sprawdź inne nasze przepisy na zupy na ostro!
Marokańska zupa harira
Pikantna zupa dyniowa z czarnuszką i serem grana padano
Ostra zupa z marchewki z chili
Ostre leczo z papryki i pomidorów podane z chrupiącymi grzankami
Pikantna zupa krem z papryki pieczonej z pomidorami i świeżym tymiankiem
Węgierska zupa rybna halászlé
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
20 minKrok 3
3 min
Krok 1 z 3
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Ogórki myjemy, obieramy. Papryczkę chili myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w mniejsze kawałki.

Krok 2 z 3
Truskawki, ogórki i chili przekładamy do wysokiego naczynia, blendujemy na gładki krem. Dodajemy sok z połówki limonki, doprawiamy szczyptą soli. Odstawiamy do lekkiego schłodzenia do lodówki.

Krok 3 z 3
Chłodnik podajemy z kawałkami sera koziego, posypujemy skórką otartą z limonki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0