Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Deser à la tiramisu

Deser à la tiramisu

(0)
3 godz 42 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Żółtko
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
16  g
Cukier wanilinowy WINIARY
8 
Biszkopt
0.4  l
Mleko
100  g
Masło
5  płaskich łyżek
Cukier
trochę
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)
250  g
Serek mascarpone
1  szklanka
NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.96 g
Węglowodany
67.32 g
Tłuszcze
34.35 g
Wartość energetyczna
570.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser à la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser à la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

222 min
  • Krok 1

    5 min
    Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
  • Krok 3

    10 min
    Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
  • Krok 4

    6 min
    Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
  • Krok 5

    6 min
    Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
  • Krok 6

    180 min
    Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Deser à la tiramisu

Krok 1 z 6

Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.

Deser à la tiramisu

Krok 2 z 6

Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie

Deser à la tiramisu

Krok 3 z 6

Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.

Deser à la tiramisu

Krok 4 z 6

Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.

Deser à la tiramisu

Krok 5 z 6

Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.

Deser à la tiramisu

Krok 6 z 6

Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Kinga

Po co w przpisie jnformacja o mleku jezeli robimy budyn wg przepisu na opakowaniu, gdzie z resztą jest zawsze 0.5 l., a nie 0.4. I do czego wykorzystujemy cukier wymieniony w składnikach ?

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Deser
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia włoska
  • Na zimno
  • Nowy Rok
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni
  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Deser budyniowy

    Deser budyniowy

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu