Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser à la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser à la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
222 min
Krok 1
5 min
Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
15 min
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
Krok 3
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
Krok 4
6 min
Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
Krok 5
6 min
Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
Krok 6
180 min
Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Krok 1
z
6
Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
z
6
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
Krok 3
z
6
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
Krok 4
z
6
Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
Krok 5
z
6
Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
Krok 6
z
6
Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Kinga
Po co w przpisie jnformacja o mleku jezeli robimy budyn wg przepisu na opakowaniu, gdzie z resztą jest zawsze 0.5 l., a nie 0.4.
I do czego wykorzystujemy cukier wymieniony w składnikach ?
Komentarze 1