Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser à la tiramisu

0
3 godz 42 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Żółtko
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
16  g
Cukier wanilinowy WINIARY
8 
Biszkopt
0.4  l
Mleko
100  g
Masło
5  płaskich łyżek
Cukier
trochę
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)
250  g
Serek mascarpone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.26 g
Węglowodany
76.61 g
Tłuszcze
51.41 g
Wartość energetyczna
815.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

222 min
Krok 1
5 min
Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
15 min
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
Krok 3
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
Krok 4
6 min
Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
Krok 5
6 min
Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
Krok 6
180 min
Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Deser à la tiramisu

Krok 1 z 6

Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.

Deser à la tiramisu

Krok 2 z 6

Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie

Deser à la tiramisu

Krok 3 z 6

Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.

Deser à la tiramisu

Krok 4 z 6

Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.

Deser à la tiramisu

Krok 5 z 6

Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.

Deser à la tiramisu

Krok 6 z 6

Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.

Deser à la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser à la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Kinga
.

Po co w przpisie jnformacja o mleku jezeli robimy budyn wg przepisu na opakowaniu, gdzie z resztą jest zawsze 0.5 l., a nie 0.4. I do czego wykorzystujemy cukier wymieniony w składnikach ?

Pokaż więcej komentarzy