Deser à la tiramisu
222min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
14.26 g
Węglowodany
76.61 g
Tłuszcze
51.41 g
Wartość energetyczna
815.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
222 min
Krok 1
5 min
Zaparz mocną kawę i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
15 min
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
Krok 3
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
Krok 4
6 min
Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
Krok 5
6 min
Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
Krok 6
180 min
Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Deser à la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser à la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0