Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Deser à la tiramisu
Dodaj do CookBook

Deser à la tiramisu

(0)
3 godz 42 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Żółtko
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
16  g
Cukier wanilinowy WINIARY
8 
Biszkopt
0.4  l
Mleko
100  g
Masło
5  płaskich łyżek
Cukier
trochę
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)
250  g
Serek mascarpone
1  szklanka
NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.3 g
Wartość energetyczna
570.1 kcal
Tłuszcze
34.4 g
Białko
13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser à la tiramisu to lekki i pyszny przepis, który z powodzeniem możesz serwować na przyjęciach ze znajomymi i rodzinnych obiadach – z pewnością wszystkim przypadnie do gustu! Delikatny serek mascarpone, kremowy budyń WINIARY oraz soczyste, sezonowe owoce, sprawią, że deser à la tiramisu stanie się Twoim ulubionym wakacyjnym przysmakiem. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

222 min
  • Krok 1

    5 min
    Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie
  • Krok 3

    10 min
    Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.
  • Krok 4

    6 min
    Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.
  • Krok 5

    6 min
    Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.
  • Krok 6

    180 min
    Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.
Deser à la tiramisu

Krok 1 z 6

Zaparz mocną kawę NESCAFÉ Classic i zostaw do ostygnięcia.

Deser à la tiramisu

Krok 2 z 6

Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając masło. Przykryj go folią spożywczą i poczekaj, aż ostygnie

Deser à la tiramisu

Krok 3 z 6

Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodawaj do niej po łyżce mascarpone i miksuj na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników.

Deser à la tiramisu

Krok 4 z 6

Biszkopty nasącz kawą i włóż po jednym do przygotowanych pucharków.

Deser à la tiramisu

Krok 5 z 6

Na biszkopty wyłóż ostudzony budyń, następnie znowy nasączony biszkopt i na wierzch masę z mascarpone.

Deser à la tiramisu

Krok 6 z 6

Desery schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny. Podawaj ze świeżymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

5

Iza

Super pytania Kinga, szkoda ze moderator kompletnie je olał...
Anonim (niezweryfikowany) 01/27/2024-03:16 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/02/2024-12:21 CET
Izo, odpowiedzieliśmy na komentarz Kingi. Mamy nadzieję, że pomogliśmy i że przygotowanie tego deseru nie sprawi Ci trudności. Miłego dnia!
4

Kinga

Po co w przpisie jnformacja o mleku jezeli robimy budyn wg przepisu na opakowaniu, gdzie z resztą jest zawsze 0.5 l., a nie 0.4.
I do czego wykorzystujemy cukier wymieniony w składnikach ?
Anonim (niezweryfikowany) 05/01/2021-10:59 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/02/2024-12:17 CET
Kingo, dodajemy 400 ml mleka, jeśli chcemy uzyskać gęsty krem. Jeśli wolisz bardziej płynną konsystencję, wtedy przygotuj budyń z 500 ml. Cukry dodajemy do gotującego się budyniu, żeby osłodzić deser, ale jeśli chcesz, możesz z nich zrezygnować lub dodać mniejszą ilość.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Deser
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia włoska
  • Na zimno
  • Nowy Rok
  • Popołudniowa przekąska
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Deser z serka mascarpone

    Deser z serka mascarpone

    2 godz 15 min Łatwy
  • Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    1 godz 56 min Łatwy
  • Tęczowy deser z jabłkami

    Tęczowy deser z jabłkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Deser mrowisko

    Deser mrowisko

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu