Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi
116min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.63 g
Węglowodany
100.15 g
Tłuszcze
5.13 g
Wartość energetyczna
566.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
116 min
Krok 1
5 min
Przygotuj dwie Galaretki smak Arbuzada WINIARY wg przepisu na opakowaniu i odstaw do czasu, aż lekko stężeją.
Krok 2
5 min
Przygotuj mus z kiwi – zblenduj kiwi z cukrem i sokiem z limonki. Mus nałóż po równo do 4 szklanek (proporcje składników wyliczone są do szklanek o pojemności 280 ml).
Krok 3
2 min
Następnie do każdej szklanki nałóż po 1 łyżce (30 g) jogurtu greckiego. Wygładź warstwę i wstaw desery do lodówki.
Krok 4
3 min
Lekko stężałą galaretkę (zanim podczas mieszania zaczną pojawiać się grudki) ostrożnie przełóż do każdej ze szklanek.
Krok 5
5 min
Możesz użyć czekoladowych groszków, imitując pestki arbuza. Rozmieść je w galaretce za pomocą np. patyczka do szaszłyków.
Krok 6
90 min
Deser ponownie odstaw do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Krok 7
5 min
Przed podaniem udekoruj go kuleczkami wyciętymi ze świeżego arbuza. Jeśli nie masz specjalnej łyżki do ich wycięcia, możesz pokroić arbuz w kostki.
Krok 8
1 min
Dodatkowo możesz udekorować deser listkami świeżej mięty.
Wypróbuj nasz nowy przepis na Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi! Znajdziesz w nim orzeźwiające połączenie smaków: kwaskowatego, zielonego musu z kiwi i wakacyjnego smaku soczystej Galaretki smak arbuzowy WINIARY. Nie zdradzimy wielkiego sekretu, jeśli powiemy, że dzieci wprost przepadają za tym wakacyjnym smakołykiem!
Komentarze 0