Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj nasz nowy przepis na Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi! Znajdziesz w nim orzeźwiające połączenie smaków: kwaskowatego, zielonego musu z kiwi i wakacyjnego smaku soczystej Galaretki smak arbuzowy WINIARY. Nie zdradzimy wielkiego sekretu, jeśli powiemy, że dzieci wprost przepadają za tym wakacyjnym smakołykiem!
Przygotowanie
116 min
Krok 1
5 min
Przygotuj dwie Galaretki smak Arbuzada WINIARY wg przepisu na opakowaniu i odstaw do czasu, aż lekko stężeją.
Krok 2
5 min
Przygotuj mus z kiwi – zblenduj kiwi z cukrem i sokiem z limonki. Mus nałóż po równo do 4 szklanek (proporcje składników wyliczone są do szklanek o pojemności 280 ml).
Krok 3
2 min
Następnie do każdej szklanki nałóż po 1 łyżce (30 g) jogurtu greckiego. Wygładź warstwę i wstaw desery do lodówki.
Krok 4
3 min
Lekko stężałą galaretkę (zanim podczas mieszania zaczną pojawiać się grudki) ostrożnie przełóż do każdej ze szklanek.
Krok 5
5 min
Możesz użyć czekoladowych groszków, imitując pestki arbuza. Rozmieść je w galaretce za pomocą np. patyczka do szaszłyków.
Krok 6
90 min
Deser ponownie odstaw do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Krok 7
5 min
Przed podaniem udekoruj go kuleczkami wyciętymi ze świeżego arbuza. Jeśli nie masz specjalnej łyżki do ich wycięcia, możesz pokroić arbuz w kostki.
Krok 8
1 min
Dodatkowo możesz udekorować deser listkami świeżej mięty.
Krok 1
z
8
Przygotuj dwie Galaretki smak Arbuzada WINIARY wg przepisu na opakowaniu i odstaw do czasu, aż lekko stężeją.
Krok 2
z
8
Przygotuj mus z kiwi – zblenduj kiwi z cukrem i sokiem z limonki. Mus nałóż po równo do 4 szklanek (proporcje składników wyliczone są do szklanek o pojemności 280 ml).
Krok 3
z
8
Następnie do każdej szklanki nałóż po 1 łyżce (30 g) jogurtu greckiego. Wygładź warstwę i wstaw desery do lodówki.
Krok 4
z
8
Lekko stężałą galaretkę (zanim podczas mieszania zaczną pojawiać się grudki) ostrożnie przełóż do każdej ze szklanek.
Krok 5
z
8
Możesz użyć czekoladowych groszków, imitując pestki arbuza. Rozmieść je w galaretce za pomocą np. patyczka do szaszłyków.
Krok 6
z
8
Deser ponownie odstaw do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Krok 7
z
8
Przed podaniem udekoruj go kuleczkami wyciętymi ze świeżego arbuza. Jeśli nie masz specjalnej łyżki do ich wycięcia, możesz pokroić arbuz w kostki.
Krok 8
z
8
Dodatkowo możesz udekorować deser listkami świeżej mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0