Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Galaretkowy trifle

Galaretkowy trifle

(0)
4 godz 39 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
2  opakowań
Galaretka agrestowy smak WINIARY
2  opakowań
Galaretka o smaku wiśniowym WINIARY
500  ml
woda gorąca
500  g
Śmietana kremówka 30%
500  g
Serek mascarpone
60  g
Cukier
200  g
Czereśnie
140  g
Truskawki
40  g
Maliny
50  g
Jeżyny
80  g
Borówki
70  g
Ciastka zbożowe
2  łyżek
Podprażane płatki migdałowe
trochę
Listki mięty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.3 g
Węglowodany
23.76 g
Tłuszcze
29.25 g
Wartość energetyczna
492.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Galaretkowo-owocowy trifle z kremem z mascarpone to przepyszny deser, który prezentuje się imponująco, choć jest naprawdę łatwy do przygotowania. Łączy w sobie różne smaki, które, jeśli tylko zechcesz, możesz dopasować do własnych upodobań. Przygotuj deser według naszego przepisu lub wypróbuj inne smaki galaretek WINIARY, komponując je z ulubionymi owocami, ciasteczkami i innymi dodatkami. Ten deser daje ogromne pole do popisu!

Przygotowanie

279 min
  • Krok 1

    5 min
    2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.
  • Krok 2

    3 min
    Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.
  • Krok 3

    240 min
    Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
  • Krok 5

    5 min
    Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.
  • Krok 6

    5 min
    Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.
  • Krok 7

    5 min
    Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.
  • Krok 8

    5 min
    Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.
  • Krok 9

    2 min
    Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.
  • Krok 10

    1 min
    Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.
  • Krok 11

    1 min
    Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.
  • Krok 12

    1 min
    Następnie rozsmaruj resztę kremu.
  • Krok 13

    1 min
    Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.
Galaretkowy trifle

Krok 1 z 13

2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.

Galaretkowy trifle

Krok 2 z 13

Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.

Galaretkowy trifle

Krok 3 z 13

Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.

Galaretkowy trifle

Krok 4 z 13

Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.

Galaretkowy trifle

Krok 5 z 13

Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.

Galaretkowy trifle

Krok 6 z 13

Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.

Galaretkowy trifle

Krok 7 z 13

Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.

Galaretkowy trifle

Krok 8 z 13

Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.

Galaretkowy trifle

Krok 9 z 13

Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.

Galaretkowy trifle

Krok 10 z 13

Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.

Galaretkowy trifle

Krok 11 z 13

Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.

Galaretkowy trifle

Krok 12 z 13

Następnie rozsmaruj resztę kremu.

Galaretkowy trifle

Krok 13 z 13

Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Na zimno
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    7 godz 54 min Łatwy
  • Kokosowe "sushi"

    Kokosowe "sushi"

    8 godz 25 min Średni
  • Rożki z galaretką, owocami i lodami

    Rożki z galaretką, owocami i lodami

    3 godz 16 min Łatwy
  • Galaretkowe woreczki z owocami

    Galaretkowe woreczki z owocami

    3 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu