Galaretkowy trifle
4 godz 39 min
Łatwy
2
opakowań
2
opakowań
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
2
opakowań
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
500
ml
woda gorąca
500
g
Śmietana kremówka 30%
500
g
Serek mascarpone
60
g
Cukier
200
g
Czereśnie
140
g
Truskawki
40
g
Maliny
50
g
Jeżyny
80
g
Borówki
70
g
Ciasteczka owsiane
2
łyżek
Podprażane płatki migdałowe
trochę
Listki mięty
.
Wartości odżywcze
Białko
5.49 g
Węglowodany
23.64 g
Tłuszcze
29.37 g
Wartość energetyczna
371.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
279 min
Krok 1
5 min
2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.
Krok 2
3 min
Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.
Krok 3
240 min
Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.
Krok 4
5 min
Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
Krok 5
5 min
Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.
Krok 6
5 min
Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.
Krok 7
5 min
Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.
Krok 8
5 min
Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.
Krok 9
2 min
Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.
Krok 10
1 min
Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.
Krok 11
1 min
Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.
Krok 12
1 min
Następnie rozsmaruj resztę kremu.
Krok 13
1 min
Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.
Galaretkowo-owocowy trifle z kremem z mascarpone to przepyszny deser, który prezentuje się imponująco, choć jest naprawdę łatwy do przygotowania. Łączy w sobie różne smaki, które, jeśli tylko zechcesz, możesz dopasować do własnych upodobań. Przygotuj deser według naszego przepisu lub wypróbuj inne smaki galaretek WINIARY, komponując je z ulubionymi owocami, ciasteczkami i innymi dodatkami. Ten deser daje ogromne pole do popisu!
Komentarze 0