Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretkowy trifle

0
279 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
2 paczek
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
2 paczek
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
500 ml
woda gorąca
500 g
Śmietana kremówka 30%
500 g
Serek mascarpone
60 g
Cukier
200 g
Czereśnie
140 g
Truskawki
40 g
Maliny
50 g
Jeżyny
80 g
Borówki
70 g
Ciasteczka owsiane
2 łyżek
Podprażane płatki migdałowe
1 trochę
Listki mięty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.64 g
Wartość energetyczna
371.24 kcal
Białko
5.49 g
Tłuszcze
29.37 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

279 min
Krok 1
5 min
2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.
Krok 2
3 min
Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.
Krok 3
240 min
Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.
Krok 4
5 min
Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
Krok 5
5 min
Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.
Krok 6
5 min
Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.
Krok 7
5 min
Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.
Krok 8
5 min
Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.
Krok 9
2 min
Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.
Krok 10
1 min
Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.
Krok 11
1 min
Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.
Krok 12
1 min
Następnie rozsmaruj resztę kremu.
Krok 13
1 min
Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.
Galaretkowy trifle

Krok 1 z 13

2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.

Galaretkowy trifle

Krok 2 z 13

Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.

Galaretkowy trifle

Krok 3 z 13

Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.

Galaretkowy trifle

Krok 4 z 13

Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.

Galaretkowy trifle

Krok 5 z 13

Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.

Galaretkowy trifle

Krok 6 z 13

Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.

Galaretkowy trifle

Krok 7 z 13

Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.

Galaretkowy trifle

Krok 8 z 13

Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.

Galaretkowy trifle

Krok 9 z 13

Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.

Galaretkowy trifle

Krok 10 z 13

Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.

Galaretkowy trifle

Krok 11 z 13

Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.

Galaretkowy trifle

Krok 12 z 13

Następnie rozsmaruj resztę kremu.

Galaretkowy trifle

Krok 13 z 13

Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.

Galaretkowo-owocowy trifle z kremem z mascarpone to przepyszny deser, który prezentuje się imponująco, choć jest naprawdę łatwy do przygotowania. Łączy w sobie różne smaki, które, jeśli tylko zechcesz, możesz dopasować do własnych upodobań. Przygotuj deser według naszego przepisu lub wypróbuj inne smaki galaretek WINIARY, komponując je z ulubionymi owocami, ciasteczkami i innymi dodatkami. Ten deser daje ogromne pole do popisu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika