Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
2 Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY rozpuść w 900 ml gorącej wody i pozostaw do ostudzenia, ale nie do zastygnięcia.
Po wystudzeniu przelej galaretki do szklanego naczynia o średnicy około 20 cm, w którym będziesz serwować deser.
Wstaw naczynie z płynną galaretką do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, aż do zastygnięcia.
Następnie przygotuj Galaretki o smaku agrestowym oraz wiśniowym WINIARY, rozpuszczając 2 opakowania każdego ze smaków w 500 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
Po wystudzeniu przelej każdą z galaretek do oddzielnego, płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze stężała.
Po zastygnięciu, galaretki pokrój w kostki.
Czereśnie przekrój na połówki i usuń z nich pestki. Truskawki pokrój na ćwiartki.
Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier ubij na puszystą masę.
Połowę tak przygotowanego kremu wyłóż na zastygniętą galaretkę pomarańczową i układaj kolejne warstwy deseru, pozostawiając część owoców i kostek z galaretek do dekoracji.
Pierwszą warstwę ułóż z kostek z galaretek agrestowych i wiśniowych oraz z czereśni.
Jako kolejną dodaj warstwę, składającą się z wymieszanych owoców oraz grubo pokruszonych ciasteczek.
Następnie rozsmaruj resztę kremu.
Całość udekoruj pozostałymi kostkami galaretkowymi, owocami, prażonymi migdałami i listkami mięty.