Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na pączki ziemniaczane to niesamowita alternatywa dla tych tradycyjnych, drożdżowych. Pączki najlepiej smakują w tłusty czwartek – w końcu to właśnie ich święto, jednak można je zaproponować także na codzienny podwieczorek. Pączki ziemniaczane podaj posypane Cukrem wanilinowym WINIARY, a jeśli masz pod ręką świeże owoce i czekoladę – to będzie to idealna dekoracja dla tego deseru.
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Ugotuj i zmiel ziemniaki.
Krok 2
5 min
Do ziemniaków dodaj mąkę, Proszek, Cukier wanilinowy oraz cukier.
Krok 3
5 min
Do wcześniej dodanych składników wbij jajka i dodaj 0,5 l wody. Składniki dokładnie wymieszaj, w między czasie zacznij rozgrzewać olej.
Krok 4
15 min
Powstałą masę nakładaj łyżką (zanurzoną wcześniej w oleju) na rozgrzany, głęboki olej.
Krok 5
2 min
Otrzymane w ten sposób mini pączki możesz posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Ugotuj i zmiel ziemniaki.
Krok 2
z
5
Do ziemniaków dodaj mąkę, Proszek, Cukier wanilinowy oraz cukier.
Krok 3
z
5
Do wcześniej dodanych składników wbij jajka i dodaj 0,5 l wody. Składniki dokładnie wymieszaj, w między czasie zacznij rozgrzewać olej.
Krok 4
z
5
Powstałą masę nakładaj łyżką (zanurzoną wcześniej w oleju) na rozgrzany, głęboki olej.
Krok 5
z
5
Otrzymane w ten sposób mini pączki możesz posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0