Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pączki ziemniaczane

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
3 szklanek
Ziemniaki
1 l
Olej
3 
Jajko
3 szklanek
Mąka
0.5 szklanka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.58 g
Węglowodany
70.56 g
Tłuszcze
109.93 g
Wartość energetyczna
1297.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
10 min
Ugotuj i zmiel ziemniaki.
Krok 2
5 min
Do ziemniaków dodaj mąkę, Proszek, Cukier wanilinowy oraz cukier.
Krok 3
5 min
Do wcześniej dodanych składników wbij jajka i dodaj 0,5 l wody. Składniki dokładnie wymieszaj, w między czasie zacznij rozgrzewać olej.
Krok 4
15 min
Powstałą masę nakładaj łyżką (zanurzoną wcześniej w oleju) na rozgrzany olej.
Krok 5
2 min
Otrzymane w ten sposób mini pączki możesz posypać cukrem pudrem.
Pączki ziemniaczane

Krok 1 z 5

Ugotuj i zmiel ziemniaki.

Pączki ziemniaczane

Krok 2 z 5

Do ziemniaków dodaj mąkę, Proszek, Cukier wanilinowy oraz cukier.

Pączki ziemniaczane

Krok 3 z 5

Do wcześniej dodanych składników wbij jajka i dodaj 0,5 l wody. Składniki dokładnie wymieszaj, w między czasie zacznij rozgrzewać olej.

Pączki ziemniaczane

Krok 4 z 5

Powstałą masę nakładaj łyżką (zanurzoną wcześniej w oleju) na rozgrzany olej.

Pączki ziemniaczane

Krok 5 z 5

Otrzymane w ten sposób mini pączki możesz posypać cukrem pudrem.

Przepis na pączki ziemniaczane to niesamowita alternatywa dla tych tradycyjnych, drożdżowych. Pączki najlepiej smakują w tłusty czwartek – w końcu to właśnie ich święto, jednak można je zaproponować także na codzienny podwieczorek. Pączki ziemniaczane podaj posypane Cukrem wanilinowym WINIARY, a jeśli masz pod ręką świeże owoce i czekoladę – to będzie to idealna dekoracja dla tego deseru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika