Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
500  g
Twaróg sernikowy
245  g
Cukier
7 
Jajko
100  g
Masło
500  g
Mąka pszenna
250  g
Margaryna
3  łyżek
Cukier puder
1  puszka
Brzoskwinie w syropie
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
trochę
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.84 g
Węglowodany
48.34 g
Tłuszcze
25.74 g
Wartość energetyczna
462.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami i kruszonką przygotujesz łatwo i szybko. Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    10 min
    Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.
  • Krok 2

    10 min
    Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia WINIARY zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 3

    10 min
    Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.
  • Krok 5

    5 min
    Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.
  • Krok 6

    50 min
    Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.
  • Krok 7

    1 min
    Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 1 z 7

Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 2 z 7

Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia WINIARY zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 3 z 7

Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 4 z 7

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 5 z 7

Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 6 z 7

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 7 z 7

Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
c cck

ile cukru do czego?

Winiary
Expert

0,75 szklanki cukru używamy do masy, 3 łyżki cukru pudru wędrują do kruszonki, do bezy używamy 3 łyżki cukru. Doszczególniliśmy to również w przepisie, mamy nadzieję, że teraz będzie to jasne :)

M Malwina

Witam. Jaką wielkość blachy może być użyta?

Winiary
Expert

Malwino, polecamy średniej wielkości okrągłą blachę o średnicy 24-26 cm.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pleśniak

    Pleśniak

    1 godz 15 min Łatwy
  • Sernik z serków homogenizowanych

    Sernik z serków homogenizowanych

    2 godz Łatwy
  • Wykwintne ciasto wiśniowe

    Wykwintne ciasto wiśniowe

    2 godz 46 min Łatwy
  • Sernik z kruszonką

    Sernik z kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu