Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Twaróg sernikowy
245  g
Cukier
7 
Jajko
100  g
Masło
500  g
Mąka pszenna
250  g
Margaryna
3  łyżek
Cukier puder
1  puszka
Brzoskwinie w syropie
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
trochę
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.84 g
Węglowodany
48.34 g
Tłuszcze
25.74 g
Wartość energetyczna
462.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami i kruszonką przygotujesz łatwo i szybko. Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
10 min
Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.
Krok 2
10 min
Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia WINIARY zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.
Krok 3
10 min
Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.
Krok 5
5 min
Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.
Krok 6
50 min
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.
Krok 7
1 min
Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 1 z 7

Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 2 z 7

Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia WINIARY zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 3 z 7

Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 4 z 7

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 5 z 7

Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 6 z 7

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 7 z 7

Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
c cck
.

ile cukru do czego?

Winiary
.
Expert

0,75 szklanki cukru używamy do masy, 3 łyżki cukru pudru wędrują do kruszonki, do bezy używamy 3 łyżki cukru. Doszczególniliśmy to również w przepisie, mamy nadzieję, że teraz będzie to jasne :)

M Malwina
.

Witam. Jaką wielkość blachy może być użyta?

Winiary
.
Expert

Malwino, polecamy średniej wielkości okrągłą blachę o średnicy 24-26 cm.

Pokaż więcej komentarzy