
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
50 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.

Krok 2 z 7
Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia WINIARY zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.

Krok 3 z 7
Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.

Krok 4 z 7
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.

Krok 5 z 7
Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.

Krok 6 z 7
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.

Krok 7 z 7
Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2