Sernik z brzoskwiniami
110min
Łatwy
1 opakowanie
1 łyżeczka
500 g
Twaróg sernikowy
0.75 szklanka
Cukier
2
Jajko
0.5 kostka
Masło
500 g
Mąka
250 g
Margaryna
5
Żółtko
3 łyżek
Cukier puder
1 słoik
Brzoskwinie z puszki
5
Białko
3 łyżek
Cukier
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
.
Wartości odżywcze
Białko
8.96 g
Węglowodany
49.05 g
Tłuszcze
25.72 g
Wartość energetyczna
464.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
110 min
Krok 1
10 min
Ser utrzyj z cukrem, jajkami i masłem. Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).
Krok 2
10 min
Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.
Krok 3
10 min
W końcu czas na bezę. Białka ubij na pianę, dodaj cukier.
Krok 4
10 min
Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Krok 5
5 min
Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).
Krok 6
5 min
Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę. Całość posyp resztą kruszonki.
Krok 7
60 min
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.
Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Gotowy sernik z brzoskwiniami i kruszonką oprósz cukrem pudrem.
Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami przygotujesz łatwo i szybko. Na początek utrzyj ser z cukrem, jajami, masłem oraz wymieszaj z budyniem (proszkiem). Przygotuj kruszonkę z mąki, margaryny, żółtek i cukru pudru z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY. Na koniec beza – ubij białka na sztywną pianę i dodaj cukier. Następnie stopniowo dodawaj mąkę ziemniaczaną.
Na blachę do pieczenia wyłóż papier i rozkrusz połowę ciasta na kruszonkę. Na nią nałóż masę serową oraz brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na wierzch posyp resztę kruszonki. Puszysty sernik z brzoskwiniami piecz w 180 stopniach przez około godzinę.
Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.
Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami przygotujesz łatwo i szybko. Na początek utrzyj ser z cukrem, jajami, masłem oraz wymieszaj z budyniem (proszkiem). Przygotuj kruszonkę z mąki, margaryny, żółtek i cukru pudru z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY. Na koniec beza – ubij białka na sztywną pianę i dodaj cukier. Następnie stopniowo dodawaj mąkę ziemniaczaną.
Na blachę do pieczenia wyłóż papier i rozkrusz połowę ciasta na kruszonkę. Na nią nałóż masę serową oraz brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na wierzch posyp resztę kruszonki. Puszysty sernik z brzoskwiniami piecz w 180 stopniach przez około godzinę.
Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.
Komentarze 0