Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z brzoskwiniami

0
1 godz 50 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Twaróg sernikowy
0.75  szklanka
Cukier
2 
Jajko
0.5  kostka
Masło
500  g
Mąka
250  g
Margaryna
5 
Żółtko
3  łyżek
Cukier puder
1  słoik
Brzoskwinie z puszki
5 
Białko
3  łyżek
Cukier
1  łyżka
Mąka ziemniaczana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.96 g
Węglowodany
49.05 g
Tłuszcze
25.72 g
Wartość energetyczna
464.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
10 min
Ser utrzyj z cukrem (3/4 szklanki), jajkami i masłem. Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).
Krok 2
10 min
Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.
Krok 3
10 min
W końcu czas na bezę. Białka ubij na pianę, dodaj cukier (3 łyżki zwykłego).
Krok 4
10 min
Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Krok 5
5 min
Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).
Krok 6
5 min
Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę. Całość posyp resztą kruszonki.
Krok 7
60 min
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.
Sernik z brzoskwiniami

Krok 1 z 7

Ser utrzyj z cukrem (3/4 szklanki), jajkami i masłem. Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).

Sernik z brzoskwiniami

Krok 2 z 7

Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.

Sernik z brzoskwiniami

Krok 3 z 7

W końcu czas na bezę. Białka ubij na pianę, dodaj cukier (3 łyżki zwykłego).

Sernik z brzoskwiniami

Krok 4 z 7

Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.

Sernik z brzoskwiniami

Krok 5 z 7

Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).

Sernik z brzoskwiniami

Krok 6 z 7

Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę. Całość posyp resztą kruszonki.

Sernik z brzoskwiniami

Krok 7 z 7

Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.

Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Gotowy sernik z brzoskwiniami i kruszonką oprósz cukrem pudrem.

Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami przygotujesz łatwo i szybko. Na początek utrzyj ser z cukrem, jajami, masłem oraz wymieszaj z budyniem (proszkiem). Przygotuj kruszonkę z mąki, margaryny, żółtek i cukru pudru z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY. Na koniec beza – ubij białka na sztywną pianę i dodaj cukier. Następnie stopniowo dodawaj mąkę ziemniaczaną.

Na blachę do pieczenia wyłóż papier i rozkrusz połowę ciasta na kruszonkę. Na nią nałóż masę serową oraz brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na wierzch posyp resztę kruszonki. Puszysty sernik z brzoskwiniami piecz w 180 stopniach przez około godzinę.

Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 2

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
c cck
.

ile cukru do czego?

Winiary
.
Expert

0,75 szklanki cukru używamy do masy, 3 łyżki cukru pudru wędrują do kruszonki, do bezy używamy 3 łyżki cukru. Doszczególniliśmy to również w przepisie, mamy nadzieję, że teraz będzie to jasne :)

M Malwina
.

Witam. Jaką wielkość blachy może być użyta?

Winiary
.
Expert

Malwino, polecamy średniej wielkości okrągłą blachę o średnicy 24-26 cm.

Pokaż więcej komentarzy