Nasze przepisy Grill

Grill


Sezon grillowy to okres pełen aromatycznych zapachów soczystych mięs, ostrych przypraw, ziołowych marynat, świeżych sałatek, pieczonych warzyw i owoców. Nie wyobrażamy sobie grilla zarówno bez klasyków, takich jak karkówka marynowana w miodzie czy szaszłyków z piersią kurczaka, a także bez nieco innowacyjnych pomysłów, np. grillowanego pstrąga polewanego masłem z pietruszką i podawanego z ziemniakami w kształcie łódeczek, białych kiełbasek z serem żółtym w plastrach boczku czy steków z grilla z carpaccio buraczkowym i batatami.

W naszym zbiorze przepisów na grillowane dania i przekąski z grilla mogą Cię też zainteresować pomysły na faszerowane i zapiekane warzywa, np. pieczarki faszerowane mięsem mielonym; tradycyjne szaszłyki z grilla – z łososiem i cytryną, warzywami i filetem z kurczaka czy wegetariańskie; ostre mięsiwa, chrupiące przystawki i świeże sałatki, domowe burgery z bogatym wnętrzem.

Niezależnie od tego, jakie przepisy na potrawy z grilla wybierzesz, do grillowanych przystawek i dań przydadzą Ci się sosy: słodko-kwaśne, czosnkowe, łagodne i ostre, żurawinowo-śmietanowe, zielone (ze szpinaku, szczypiorku, koperku, natki pietruszki i majonezu!) idealne też do grillowanych kotlecików, indyczych burgerów, wrapów i pity z grillowanymi warzywami!

Odkryj z nami bogactwo smaków sezonu grillowego – niech na jednym grillu się nie kończy!