Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczarki faszerowane z grilla
Dodaj do CookBook

Pieczarki faszerowane z grilla

(0)
44 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winairy3453247
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12 
Pieczarki
120  g
Serek twarogowy
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
12 
Jajka przepiórcze
50  g
Ser żółty
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.9 g
Wartość energetyczna
126.8 kcal
Tłuszcze
7.5 g
Białko
11.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczarki faszerowane z grilla to uroczy pomysł na drobną przekąskę. Kapelusze pieczarek wypełniamy serkiem wiejskim, doprawiamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane faszerowane pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pieczarki faszerowane z grilla najlepiej smakują podane z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    10 min
    Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok. 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.
  • Krok 3

    5 min
    Pieczarki wypełnij farszem.
  • Krok 4

    1 min
    Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.
  • Krok 5

    5 min
    Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.
  • Krok 6

    15 min
    Grilluj przez ok. 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.
  • Krok 7

    2 min
    Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY
Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 1 z 8

Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 2 z 8

Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok. 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 3 z 8

Pieczarki wypełnij farszem.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 4 z 8

Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 5 z 8

Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 6 z 8

Grilluj przez ok. 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 7 z 8

Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 8 z 8

Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grill
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    1 godz 40 min Łatwy
  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Pieczarki nadziewane

    Pieczarki nadziewane

    35 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu