Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki faszerowane z grilla

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 
Pieczarki
120 g
Serek twarogowy
12 
Jajka przepiórcze
50 g
Ser żółty
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.87 g
Białko
11.56 g
Wartość energetyczna
128.44 kcal
Tłuszcze
7.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
5 min
Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok. 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.
Krok 3
5 min
Pieczarki wypełnij farszem.
Krok 4
1 min
Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.
Krok 5
5 min
Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.
Krok 6
15 min
Grilluj przez ok. 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.
Krok 7
2 min
Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku
Krok 8
1 min
Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY
Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 1 z 8

Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 2 z 8

Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok. 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 3 z 8

Pieczarki wypełnij farszem.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 4 z 8

Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 5 z 8

Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 6 z 8

Grilluj przez ok. 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 7 z 8

Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku

Pieczarki faszerowane z grilla

Krok 8 z 8

Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY

Pieczarki faszerowane z grilla to uroczy pomysł na drobną przekąskę. Kapelusze pieczarek wypełniamy serkiem wiejskim, doprawiamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane faszerowane pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pieczarki faszerowane z grilla najlepiej smakują podane z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika