Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki z piekarnika

(1)
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Motorek70
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 
Pieczarki
10  dag
Ser żółty
trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
trochę
Pieprz
0.5  pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.05 g
Węglowodany
2.47 g
Tłuszcze
7.17 g
Wartość energetyczna
103.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.
Krok 2
10 min
Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.
Krok 3
30 min
Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Pieczarki z piekarnika

Krok 1 z 3

Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.

Pieczarki z piekarnika

Krok 2 z 3

Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.

Pieczarki z piekarnika

Krok 3 z 3

Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.

Pieczarki z piekarnika to przekąska idealna na przyjęcie koktajlowe lub bankietowe, lub po prostu doskonała przystawka. Jest prosta w przygotowaniu, jej degustacja nie wymaga użycia sztućców, a przy tym wszystkim jest po prostu pyszna! Pieczarki z piekarnika przygotowujemy z dużych pieczarek, których kapelusze faszerujemy startymi na tarce – serem żółtym i odciętymi ogonkami pieczarek. Farsz doprawiamy również drobno posiekanym szczypiorkiem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a następnie zapiekamy i… gotowe!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 02/19/2021 - 08:13 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha