Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczarki z piekarnika

Pieczarki z piekarnika

(1)
50min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12 
Pieczarki
10  dag
Ser żółty
trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
trochę
Pieprz
0.5  pęczek
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.05 g
Węglowodany
2.47 g
Tłuszcze
7.17 g
Wartość energetyczna
103.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczarki z piekarnika to przekąska idealna na przyjęcie koktajlowe lub bankietowe, lub po prostu doskonała przystawka. Jest prosta w przygotowaniu, jej degustacja nie wymaga użycia sztućców, a przy tym wszystkim jest po prostu pyszna! Pieczarki z piekarnika przygotowujemy z dużych pieczarek, których kapelusze faszerujemy startymi na tarce – serem żółtym i odciętymi ogonkami pieczarek. Farsz doprawiamy również drobno posiekanym szczypiorkiem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a następnie zapiekamy i… gotowe!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.
  • Krok 2

    10 min
    Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.
  • Krok 3

    30 min
    Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Pieczarki z piekarnika

Krok 1 z 3

Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.

Pieczarki z piekarnika

Krok 2 z 3

Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.

Pieczarki z piekarnika

Krok 3 z 3

Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grill
  • Grzyby
  • Impreza
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Z serem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    47 min Łatwy
  • Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

    Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

    30 min Łatwy
  • Pieczarki faszerowane z grilla

    Pieczarki faszerowane z grilla

    44 min Łatwy
  • Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu