Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki z piekarnika

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 
Pieczarki
10 dag
Ser żółty
1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 trochę
Pieprz
0.5 pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.05 g
Węglowodany
2.47 g
Tłuszcze
7.17 g
Wartość energetyczna
103.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.
Krok 2
10 min
Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.
Krok 3
30 min
Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Pieczarki z piekarnika

Krok 1 z 3

Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki. Ser ścieramy na tarce razem z ogonkami. Szczypiorek drobno kroimy.

Pieczarki z piekarnika

Krok 2 z 3

Starty ser z ogonkami łączymy ze szczypiorkiem i doprawiamy do smaku ziarenkami i pieprzem.

Pieczarki z piekarnika

Krok 3 z 3

Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Układamy na wysmarowanej blaszce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 20 minut.

Pieczarki z piekarnika to przekąska idealna na przyjęcie koktajlowe lub bankietowe, lub po prostu doskonała przystawka. Jest prosta w przygotowaniu, jej degustacja nie wymaga użycia sztućców, a przy tym wszystkim jest po prostu pyszna! Pieczarki z piekarnika przygotowujemy z dużych pieczarek, których kapelusze faszerujemy startymi na tarce – serem żółtym i odciętymi ogonkami pieczarek. Farsz doprawiamy również drobno posiekanym szczypiorkiem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a następnie zapiekamy i… gotowe!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika