Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki faszerowane

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 Płaska łyżka
8 
Pieczarki
250 g
Szynka mielona
1 
Jajko
2 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 Płaska łyżka
Pietruszka
2 
Jajko
5 płaskich łyżek
Bułka tarta
100 ml
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
10 min
Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
10 min
Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.
Krok 4
15 min
Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.
Krok 5
5 min
Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.
Pieczarki faszerowane

Krok 1 z 5

Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Pieczarki faszerowane

Krok 2 z 5

Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczarki faszerowane

Krok 3 z 5

Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.

Pieczarki faszerowane

Krok 4 z 5

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.

Pieczarki faszerowane

Krok 5 z 5

Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.


Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pieczarki faszerowane idealnie sprawdzą się w formie przekąsek (np. na grilla) lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika