MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Popraw bilans dania
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Pieczarki faszerowane
50 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
83 79.8g / 83%
9 18.8g / 9%
8 18.8g / 8%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pieczarki faszerowane

(0)
50 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Pieczarki
250  g
Szynka mielona
1 
Jajko
2  płaskich łyżek
Bułka tarta
1  Płaska łyżka
Pietruszka
2 
Jajko
5  płaskich łyżek
Bułka tarta
100  ml
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.88 g
Wartość energetyczna
869.4 kcal
Tłuszcze
79.88 g
Białko
18.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pieczarki faszerowane idealnie sprawdzą się w formie przekąsek (np. na grilla) lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.
  • Krok 4

    15 min
    Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.
Pieczarki faszerowane

Krok 1 z 5

Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Pieczarki faszerowane

Krok 2 z 5

Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczarki faszerowane

Krok 3 z 5

Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.

Pieczarki faszerowane

Krok 4 z 5

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.

Pieczarki faszerowane

Krok 5 z 5

Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite