Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczarki po burgundzku

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Pieczarki po burgundzku

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
1 
Marchewka
trochę
Tymianek świeży
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
300  ml
Woda
300  ml
Czerwone wino
trochę
Sos pomidorowy WINIARY
1  pęczek
Pietruszka
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.3 g
Wartość energetyczna
138.3 kcal
Tłuszcze
3.4 g
Białko
5.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wskazówki:

1. Do tego dania możemy też dodać resztki warzyw.
2. Pieczarki są zawsze dostępne, więc jest to potrawa, którą można przyrządzać przez cały rok.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    14 min
    W garnku na oleju usmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz marchewkę.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie dodaj pieczarki i podsmażaj do momentu, aż z warzyw wyparuje ich naturalny sok.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaj wino i smaż do momentu, aż wino wyparuje.
  • Krok 4

    10 min
    Dodaj wodę, sos Winiary, bulion Winiary oraz tymianek. Duś całość pod przykryciem przez około 10 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Pieczarki po burgundzku

Krok 1 z 5

W garnku na oleju usmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz marchewkę.

Pieczarki po burgundzku

Krok 2 z 5

Następnie dodaj pieczarki i podsmażaj do momentu, aż z warzyw wyparuje ich naturalny sok.

Pieczarki po burgundzku

Krok 3 z 5

Dodaj wino i smaż do momentu, aż wino wyparuje.

Pieczarki po burgundzku

Krok 4 z 5

Dodaj wodę, sos Winiary, bulion Winiary oraz tymianek. Duś całość pod przykryciem przez około 10 minut.

Pieczarki po burgundzku

Krok 5 z 5

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    1 godz 40 min Łatwy
  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Pieczarki nadziewane

    Pieczarki nadziewane

    35 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu