Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo łatwe do przyrządzenia danie z grilla i bardzo smaczne. Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos ziołowy na zimno Winiary. Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos ziołowy Winiary, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania.. Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.
Przygotowanie
56 min
Krok 1
20 min
Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski. Lekko oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu. Grillować przez 10 minut.
Krok 3
10 min
W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać. Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
Krok 4
10 min
Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
Krok 5
1 min
Podawać gorące zaraz z grilla. Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.
Krok 1
z
5
Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski. Lekko oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
Krok 2
z
5
Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu. Grillować przez 10 minut.
Krok 3
z
5
W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać. Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
Krok 4
z
5
Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
Krok 5
z
5
Podawać gorące zaraz z grilla. Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0