
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem ziołowym Winiary

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos ziołowy na zimno Winiary.
Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos ziołowy Winiary, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania..
Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
15 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski. Lekko oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
Krok 2 z 5
Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu. Grillować przez 10 minut.
Krok 3 z 5
W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać. Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
Krok 4 z 5
Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
Krok 5 z 5
Podawać gorące zaraz z grilla. Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu ziołowego Winiary.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0