Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

(0)
56min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest sybur

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Pieczarki
2  łyżek
Olej
1  opakowanie
Camembert naturalny
2 
Dymka ze szczypiorkiem
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.81 g
Węglowodany
1.36 g
Tłuszcze
9.54 g
Wartość energetyczna
108.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz szybkiego dnia, które będzie rozpływać się w ustach? Chcesz zachwycić swoich gości lub domowników prostą, ale niebanalną przekąską? Oto bardzo łatwe do przyrządzenia danie z grilla. Wystarczą tylko pieczarki, ser camembert naturalny, cebulka dymka i gotowy sos czosnkowy WINIARY. Pieczarki podajemy na ciepło i tuż przed podaniem wyciskamy na każdą sos czosnkowy WINIARY, który bardzo fajnie uzupełnia smak całego dania. Całość jest przepyszna jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla.


Pieczarki grillowane z serem - musisz ich spróbować!

Wśród ciężkich i monotonnych dań grillowych, takich jak kiełbasa czy karkówka, pieczarka sprawdzi się idealnie! Niewielkie kawałki grzyba zanurzone w przepysznym serze camembert i polane aromatycznym sosem czosnkowym WINIARY, przełamią klasyczne smaki. Sprawią, że nawet najbardziej wybredna osoba poprosi o dokładkę. I to niezależne od wieku, ponieważ pieczarki na grillu z serem smakują zarówno dorosłym, jak i maluchom. Jeśli więc zdecydujesz się przyrządzić to danie, koniecznie zadbaj o zrobienie co najmniej kilku porcji, tak by nikomu nie zabrakło!


Pieczarki z serem z grilla - w jaki sposób je podać?

Pieczarki na grilla z serkiem idealnie sprawdzą się na wiosenny lub letni wieczór ze znajomymi. Możesz także śmiało je przyrządzić, jeśli swoją wizytę zapowiedziała rodzina. Będą doskonale pasować do klasycznych dań grillowych, np. karkówki czy białej kiełbasy. Połóż je więc na talerzu obok mięsa, podaj bliskiej osobie i czekaj na słowa uznania, bo te na pewno się pojawią. Takie pieczarki są także doskonałą opcją dla gości, którzy jedzą wegetariańsko. Dzięki nim również będą mogli skosztować pyszności z grilla, ponieważ pieczarki świetnie sprawdzają się solo. Aby dodatkowo urozmaicić to danie, dobrym pomysłem będzie dodanie do niego, poza sosem czosnkowym WINIARY, świeżych warzyw pokrojonych w słupki, np. ogórka, paprykę lub marchewkę.


Pieczarki do grillowania - skąd się wzięły?

Choć mogłoby się wydawać, że pieczarki są nowością w kuchni, to nic bardziej mylnego. Już Chińczycy setki lat temu zajmowali się uprawą grzybów i odkrywali ich zastosowanie. Natomiast same pieczarki stały się popularne dzięki Francuzom. Od XVI wieku zajęli się oni ich uprawą, dzięki czemu rozprzestrzeniły się po całej Europie. Skoro naród znany z wybitnej kuchni już lata temu rozkoszował się smakiem pieczarek, to co stoi na przeszkodzie, abyś i Ty spróbował(a)? Smacznego!

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    20 min
    Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski. Lekko oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu. Grillować przez 10 minut.
  • Krok 3

    10 min
    W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać. Ser camembert pokroić na osiem kawałków.
  • Krok 4

    10 min
    Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać gorące zaraz z grilla. Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu WINIARY.
Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Krok 1 z 5

Oczyścić pieczarki i włożyć do większej miski. Lekko oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem. Delikatnie przemieszać i odstawić na 15 - 20 minut.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Krok 2 z 5

Z pieczarek wykręcić nózki i je posiekać, a kapelusze ułożyć na ruszcie spodem do żaru na grillu. Grillować przez 10 minut.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Krok 3 z 5

W tym czasie posiekać cebulki razem ze szczypiorem. Dodać do niej pocięte nóżki grzybów. Wymieszać. Ser camembert pokroić na osiem kawałków.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Krok 4 z 5

Kapelusze na ruszcie odwrócić, do każdego nałożyć sałatki grzybowo - cebulowej, a na wierzch położyć kawałek serka camembert. Grillować do czasu aż serek się roztopi.

Pieczarki grillowane z serem, podane z sosem Winiary

Krok 5 z 5

Podawać gorące zaraz z grilla. Przed podanie na każdą pieczarkę wycisnąć sporego kleksa sosu WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grill
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Dorsz w warzywach pieczony w folii

    Dorsz w warzywach pieczony w folii

    1 godz 41 min Łatwy
  • Kaczka z grilla

    Kaczka z grilla

    10 godz 22 min Łatwy
  • Szaszłyki z polędwicą z grilla

    Szaszłyki z polędwicą z grilla

    12 godz 55 min Łatwy
  • Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu