Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z kukurydzą

0
8 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Kukurydza Konserwowa
100 g
Szynka Konserwowa
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
100 g
Ser edamski
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
5 płaskich łyżek
1 łyżeczka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.94 g
Węglowodany
5.35 g
Wartość energetyczna
364.92 kcal
Tłuszcze
32.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

8 min
Krok 1
1 min
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 2
3 min
Szynkę, cebulę i paprykę pokrój w paseczki.
Krok 3
2 min
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
1 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw do smaku solą i cukrem.
Krok 5
1 min
Podawaj jako przystawkę.
Sałatka z kukurydzą

Krok 1 z 5

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z kukurydzą

Krok 2 z 5

Szynkę, cebulę i paprykę pokrój w paseczki.

Sałatka z kukurydzą

Krok 3 z 5

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Sałatka z kukurydzą

Krok 4 z 5

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw do smaku solą i cukrem.

Sałatka z kukurydzą

Krok 5 z 5

Podawaj jako przystawkę.

Szybkie i zdrowe drugie śniadanie do pracy albo dodatek do mięs. Niezbędny element każdego kameralnego przyjęcia w gronie rodziny i hit świątecznych stołów. Trudno znaleźć kogoś, kto nie polubiłby sałatki z kukurydzą. Bo też czego tu nie lubić? Słodka kukurydza, szynka, żółty ser, lekko pikantna czerwona papryka z dodatkiem cebuli – oto proste danie, ale też znakomity sposób na podanie witamin w atrakcyjnej formie. Przygotowanie tej sałatki nie zajmie więcej niż kwadrans. Sałatka z kukurydzą to kolejny łatwy sposób na urozmaicenie jadłospisu. Wiosenne kolory i delikatna słodycz kukurydzy na pewno zachęcą dzieci, a i dorośli nie pogardzą barwnym dodatkiem na talerzu. Może ona wzbogacić wielkanocne menu jako dodatek do pieczeni, przystawka albo samodzielna przekąska. Po ten przepis warto sięgać także przy okazji rodzinnych obiadów czy większych przyjęć. Niezależnie od okoliczności, ta sałatka zrobi furorę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika