Zapiekane Nachos Grande na ostro
51min
Łatwy
3 łyżek
Sos Texicana Ekstra Hot WINIARY
1 opakowanie
Nachosy niesolone
250 g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
2
Cebula
1 puszka
Fasola czerwona
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
2 łyżeczek
Przyprawa do dań meksykańskich
1 pęczek
Dymka
200 g
Ser cheddar
1 trochę
Olej
2
Pomidor malinowy
2
Awokado
1
Limonka
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
36 g
Węglowodany
60.27 g
Tłuszcze
46.26 g
Wartość energetyczna
763.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
2 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę na lekko złocisty kolor, a następnie – dodaj mięso, przyprawę do dań meksykańskich i smaż razem, aż mięso będzie ciemnobrązowe.
Krok 3
5 min
Dodaj odsączone pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę i duś, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Na blasze do zapiekania, wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż nachosy. Na nich ułóż przestudzone mięso, a całość – posyp tartym cheddarem.
Krok 6
15 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 15 minut, aż ser się rozpuści.
Krok 7
5 min
Pomidory i awokado pokrój w kostkę, dymkę i kolendrę posiekaj.
Krok 8
5 min
Zapieczone nachos posyp pomidorami i awokado, dymką i kolendrą.
Krok 9
2 min
Polej Sosem Texicana Ekstra Hot WINIARY i podawaj z kawałkami limonki.
Nachos Grande z mięsem mielonym to wyśmienite danie, która zachwyca bogactwem smaków kuchni meksykańskiej! Chrupiące zapiekane nachosy, gorący roztopiony ser, a do tego – mnóstwo warzyw i pikantny Sos Texicana Ekstra Hot. Takie meksykańskie jedzenie to po prostu moc wrażeń kulinarnych w każdej porcji! Wypróbuj koniecznie nasz przepis na nachosy z serem!
Komentarze 0