Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Sos Texicana Ekstra Hot WINIARY
1 paczka
Nachosy niesolone
250 g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
2 
Cebula
1 puszka
Fasola czerwona
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
2 łyżeczek
Przyprawa do dań meksykańskich
1 pęczek
Dymka
200 g
Ser cheddar
1 trochę
Olej
2 
Pomidor malinowy
2 
Awokado
1 
Limonka
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
763.73 kcal
Węglowodany
60.27 g
Tłuszcze
46.26 g
Białko
36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
2 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę na lekko złocisty kolor, a następnie – dodaj mięso, przyprawę do dań meksykańskich i smaż razem, aż mięso będzie ciemnobrązowe.
Krok 3
5 min
Dodaj odsączone pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę i duś, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Na blasze do zapiekania, wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż nachosy. Na nich ułóż przestudzone mięso, a całość – posyp tartym cheddarem.
Krok 6
15 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 15 minut, aż ser się rozpuści.
Krok 7
5 min
Pomidory i awokado pokrój w kostkę, dymkę i kolendrę posiekaj.
Krok 8
5 min
Zapieczone nachos posyp pomidorami i awokado, dymką i kolendrą.
Krok 9
2 min
Polej Sosem Texicana Ekstra Hot WINIARY i podawaj z kawałkami limonki.
Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 1 z 9

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 2 z 9

Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę na lekko złocisty kolor, a następnie – dodaj mięso, przyprawę do dań meksykańskich i smaż razem, aż mięso będzie ciemnobrązowe.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 3 z 9

Dodaj odsączone pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę i duś, aż mięso będzie miękkie.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 4 z 9

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 5 z 9

Na blasze do zapiekania, wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż nachosy. Na nich ułóż przestudzone mięso, a całość – posyp tartym cheddarem.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 6 z 9

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 15 minut, aż ser się rozpuści.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 7 z 9

Pomidory i awokado pokrój w kostkę, dymkę i kolendrę posiekaj.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 8 z 9

Zapieczone nachos posyp pomidorami i awokado, dymką i kolendrą.

Zapiekane Nachos Grande na ostro

Krok 9 z 9

Polej Sosem Texicana Ekstra Hot WINIARY i podawaj z kawałkami limonki.

Nachos Grande z mięsem mielonym to wyśmienite danie, która zachwyca bogactwem smaków kuchni meksykańskiej! Chrupiące zapiekane nachosy, gorący roztopiony ser, a do tego – mnóstwo warzyw i pikantny Sos Texicana Ekstra Hot. Takie meksykańskie jedzenie to po prostu moc wrażeń kulinarnych w każdej porcji! Wypróbuj koniecznie nasz przepis na nachosy z serem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika