Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada
30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
10.7g / 9%
Węglowodany
17.9g / 14%
Tłuszcze
40.9g / 76%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

+

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Wróć

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

(1)
36min
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Remulada WINIARY
1  paczka
Ciasto francuskie
40  dag
Kiełbaski (małe, np. frankfurterki)
2  łyżek
Ziarna sezamu (czarnego, białego lub obydwu)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.69 g
Węglowodany
17.87 g
Tłuszcze
40.91 g
Wartość energetyczna
484.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim to doskonały pomysł na ciepłą, chrupiącą przekąskę. Wyjątkowego smaku doda im Sos Remulada Winiary. Do ich przygotowania idealnie pasują małe frankfurterki, ale możesz przyrządzić w ten sposób też inne kiełbaski, parówki lub ich wegetariańskie wersje.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    4 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    2 min
    Ciasto francuskie pokrój w paski o długości około 15 cm.
  • Krok 3

    7 min
    Każdą z kiełbasek owiń paskiem z ciasta i ułóż na blasze tak, aby końcówka paska była na spodzie.
  • Krok 4

    3 min
    Ciasto delikatnie zwilż wodą i posyp ziarnami sezamu.
  • Krok 5

    20 min
    Piecz około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
  • Krok 6

    1 min
    Upieczone kiełbaski podawaj z Sosem Remulada Winiary.
Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 2 z 6

Ciasto francuskie pokrój w paski o długości około 15 cm.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 3 z 6

Każdą z kiełbasek owiń paskiem z ciasta i ułóż na blasze tak, aby końcówka paska była na spodzie.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 4 z 6

Ciasto delikatnie zwilż wodą i posyp ziarnami sezamu.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 5 z 6

Piecz około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

Krok 6 z 6

Upieczone kiełbaski podawaj z Sosem Remulada Winiary.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żurek razowy z okularkami z białej kiełbasy w cieście

    Żurek razowy z okularkami z białej kiełbasy w cieście

    43 min Łatwy
  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Faworki

    Faworki

    2 godz Średni
  • Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

    Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

    42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu