Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z grilla

0
72 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia mała
2 
Cebula
1 
Pierś Z Kurczaka
1 
Kiełbasa z indyka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
4 
Pieczarki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
143.15 kcal
Węglowodany
10.38 g
Białko
13.93 g
Tłuszcze
5.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
5 min
Filet z kurczaka pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Warzywa umyj i oczyść.
Krok 3
10 min
Cukinię pokrój w plastry, paprykę w kawałki, cebulę w krążki, pieczarki w grube plastry.
Krok 4
5 min
Kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 5
10 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian warzywa, kurczaka i kiełbaskę, pieczarki.
Krok 6
30 min
Każdy szaszłyk oprósz solą i pieprzem, grilluj.
Krok 7
2 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Szaszłyki z grilla

Krok 1 z 7

Filet z kurczaka pokrój w kostkę.

Szaszłyki z grilla

Krok 2 z 7

Warzywa umyj i oczyść.

Szaszłyki z grilla

Krok 3 z 7

Cukinię pokrój w plastry, paprykę w kawałki, cebulę w krążki, pieczarki w grube plastry.

Szaszłyki z grilla

Krok 4 z 7

Kiełbasę pokrój w plastry.

Szaszłyki z grilla

Krok 5 z 7

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian warzywa, kurczaka i kiełbaskę, pieczarki.

Szaszłyki z grilla

Krok 6 z 7

Każdy szaszłyk oprósz solą i pieprzem, grilluj.

Szaszłyki z grilla

Krok 7 z 7

Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Grillowanie już dawno temu przestało być domeną wyłącznie mięsożerców, którzy bezwzględnie unikają warzyw! Doskonałe szaszłyki z grilla według naszego przepisu przekonają każdego, że warzywa na ruszcie również mogą zaintrygować swoim smakiem. W tym przypadku w duecie z warzywami wystąpi filet z kurczaka.


Zacznij od pokrojenia go w kostkę. Następnie przygotuj warzywa. Cukinię, cebulę, paprykę czerwoną i żółtą oraz pieczarki umyj i oczyść. Następnie cukinię oraz pieczarki pokrój w grube plastry, paprykę w kawałki, zaś cebulę pozostaw w krążkach. Kiełbasę śląską z indyka również pokrój w plastry. Wcześniej możesz obrać ją ze skórki. Nadziej poszczególne składniki na patyczki do szaszłyków, nakładając je naprzemiennie.


Każdy z szaszłyków posyp solą i pieprzem. Nie trzeba więcej przypraw. Ma je w sobie kiełbasa, zaś po upieczeniu szaszłyków możesz podać je z Sosem Czosnkowym WINIARY. Jego wyrazisty smak doskonale skomponuje się z łagodnymi warzywami i drobiowym mięsem. Sos podawaj w osobnych miseczkach, w których będzie można maczać kawałki mięsa i warzyw.


Szaszłyki z grilla możesz podawać również ze świeżym pieczywem lub zapiekanymi na ruszcie kromkami ciemnego chleba ze słonecznikiem. Warzywa zaprezentowane w tak kolorowej postaci na pewno przyciągną także dzieci i zachęcą je do jedzenia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika