Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szaszłyki z mielonego mięsa
Dodaj do CookBook

Szaszłyki z mielonego mięsa

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  butelka
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
400  g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
0.75  łyżeczka
Kumin mielony
1  łyżeczka
Mielona kolendra
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżka
Bułka tarta
1  łyżeczka
Mielona słodka papryka
1  pęczek
Natka pietruszki
0.5 
Cukinia
0.5 
Bakłażan
0.5 
Papryka czerwona
0.5 
Zielona papryka
0.5 
Papryka żółta
trochę
Oliwa z oliwek
3  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Sezam biały
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.1 g
Wartość energetyczna
770.7 kcal
Tłuszcze
68 g
Białko
22.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szaszłyki to świetny sposób na wykorzystanie zalegających w lodówce warzyw. Możesz je zrobić zarówno z kurczakiem, jak i indykiem czy wieprzowiną, choć nie tylko. Szaszłyki z mielonego mięsa to pyszna wariacja Winiary na temat orientalnych koft - mocno przyprawionych ruloników z mielonego mięsa. Jako warzywa wykorzystujemy tutaj cukinię, bakłażana i paprykę, choć inne Twoje ulubione warzywa również świetnie się tu sprawdzą. Wypróbuj szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem czosnkowym Winiary. Przygotowanie zajmie Ci tylko 40 minut.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Bakłażana pokrój w dużą kostkę i umieść w misce. Paprykę pokrój na grube paski a cukinię w półtalarki i wrzuć do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sezam, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania.
  • Krok 2

    10 min
    Mielone mięso wymieszaj z bułką tartą, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Z mięsa formuj pulpety (podobnej wielkości jak kawałki bakłażana) i odstaw na minimum 15 minut do lodówki.
  • Krok 3

    20 min
    Po tym czasie na szpadki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie warzywa. Na osobne szpadki nabij pulpeciki mięsne i lekko uformuj. Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 15-20 minut, od czasu do czasu obracając szpadki. Bakłażan powinien być miękki, a mięso zarumienione.
  • Krok 4

    5 min
    Podawaj z sosem czosnkowym Winiary. WSKAZÓWKA: zamiennie możesz wykorzystać Sos Jalapeno lub tatarski Winiary.
Szaszłyki z mielonego mięsa

Krok 1 z 4

Bakłażana pokrój w dużą kostkę i umieść w misce. Paprykę pokrój na grube paski a cukinię w półtalarki i wrzuć do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sezam, oliwę oraz sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania.

Szaszłyki z mielonego mięsa

Krok 2 z 4

Mielone mięso wymieszaj z bułką tartą, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Z mięsa formuj pulpety (podobnej wielkości jak kawałki bakłażana) i odstaw na minimum 15 minut do lodówki.

Szaszłyki z mielonego mięsa

Krok 3 z 4

Po tym czasie na szpadki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie warzywa. Na osobne szpadki nabij pulpeciki mięsne i lekko uformuj. Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 15-20 minut, od czasu do czasu obracając szpadki. Bakłażan powinien być miękki, a mięso zarumienione.

Szaszłyki z mielonego mięsa

Krok 4 z 4

Podawaj z sosem czosnkowym Winiary. WSKAZÓWKA: zamiennie możesz wykorzystać Sos Jalapeno lub tatarski Winiary.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Grill
  • Kolacja
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Tapas

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z łososia w formie tacos

    Szaszłyki z łososia w formie tacos

    30 min Łatwy
  • Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

    Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

    4 godz 31 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu