Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia umyj, zdejmij z niego skórę i osusz. Potem pokrój w ok 2,5cm kostkę.
Pokrój również ananasa i nabij na przemian z łososiem na długie patyczki do szaszłyków.
Pozostałe składniki wymieszaj dobrze w misce bądź głębokim talerzu. Do tak przygotowanej marynaty włóż szaszłyki i zostaw na co najmniej godzinę.
Grilluj na rozgrzanym grillu z każdej strony po ok 2 minuty.
Podawaj z sosem curry Winiary.