Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stek z grilla

0
154 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Stek z polędwicy wołowej
2 łyżek
Cukier
1 ząbek
Czosnek
0.5 łyżeczka
Imbir

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.23 g
Białko
37.74 g
Wartość energetyczna
291.63 kcal
Tłuszcze
12.58 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

154 min
Krok 1
3 min
Czosnek oczyść i rozdrobnij.
Krok 2
2 min
Przyprawę w płynie wymieszaj z czosnkiem, imbirem, cukrem i łyżką wody (cukier powinien się rozpuścić).
Krok 3
120 min
Steki marynuj dwie godziny, obracając co jakiś czas.
Krok 4
3 min
Mięso odsącz z zalewy, połóż na ruszcie.
Krok 5
20 min
Opiekaj z każdej strony na rumiano.
Krok 6
5 min
W czasie grillowania smaruj marynatą.
Krok 7
1 min
Podawaj z Sosem czosnkowym.
Stek z grilla

Krok 1 z 7

Czosnek oczyść i rozdrobnij.

Stek z grilla

Krok 2 z 7

Przyprawę w płynie wymieszaj z czosnkiem, imbirem, cukrem i łyżką wody (cukier powinien się rozpuścić).

Stek z grilla

Krok 3 z 7

Steki marynuj dwie godziny, obracając co jakiś czas.

Stek z grilla

Krok 4 z 7

Mięso odsącz z zalewy, połóż na ruszcie.

Stek z grilla

Krok 5 z 7

Opiekaj z każdej strony na rumiano.

Stek z grilla

Krok 6 z 7

W czasie grillowania smaruj marynatą.

Stek z grilla

Krok 7 z 7

Podawaj z Sosem czosnkowym.

Gdy sezon grillowy rusza pełną parą, warto mieć w zanadrzu kilka przepisów, które zaskoczą Twoich gości niepowtarzalnym smakiem! Wołowina jest mięsem, po które coraz częściej i chętniej sięgają amatorzy grillowych dań. Zatem stek z grilla będzie propozycją, której nie można pominąć w letnim menu.

Wołowina zaprawiona w marynacie z WINIARY Przyprawy do zup, sosów, sałatek, czosnku, imbiru i cukru sprawi, że mięso będzie kruche i wspaniale aromatyczne. Zamarynowany i odpowiednio upieczony stek z grilla dobrze smakuje ze świeżą bagietką i miską kruchej sałaty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika