Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leśny stek

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2 łyżek
Masło klarowane
1 szklanka
Białe wino wytrawne
80 g
Suszone podgrzybki
500 g
Ziemniaki
2 łyżek
Chrzan tarty
2 
Steki wołowe bavette
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
2636.35 kcal
Węglowodany
88.58 g
Białko
78.42 g
Tłuszcze
191.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
20 min
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić wodę, potłuc ziemniaki i dodać chrzan tarty.
Krok 2
25 min
Zeszklić cebulkę na maśle klarowanym, przygotować zgodnie z opakowaniem Sos myśliwski Jak u Mamy WINIARY, dodatkowo dodać do sosu garść suszonych podgrzybków i 1 szklankę wytrawnego białego wina. Odparować sos, tak aby została połowa jego objętości.
Krok 3
10 min
Steki oprószyć pieprzem i na łyżce masła klarowanego usmażyć (1,5 minuty z każdej strony) i na 5 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.<br/>Mięso podawać z ziemniakami i sosem.
Leśny stek

Krok 1 z 3

Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić wodę, potłuc ziemniaki i dodać chrzan tarty.

Leśny stek

Krok 2 z 3

Zeszklić cebulkę na maśle klarowanym, przygotować zgodnie z opakowaniem Sos myśliwski Jak u Mamy WINIARY, dodatkowo dodać do sosu garść suszonych podgrzybków i 1 szklankę wytrawnego białego wina. Odparować sos, tak aby została połowa jego objętości.

Leśny stek

Krok 3 z 3

Steki oprószyć pieprzem i na łyżce masła klarowanego usmażyć (1,5 minuty z każdej strony) i na 5 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.<br/>Mięso podawać z ziemniakami i sosem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika