Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym
Dodaj do CookBook

Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym

(1)
1 godz 30 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Wołowina
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
3  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Olej
200  g
Pieczarki
1 
Cebula
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
trochę
Tymianek świeży
1  łyżka
Masło
1  szklanka
Bulion Rybny
1  kg
Ziemniaki
100  g
Masło
200  ml
Zsiadłe mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
617.2 g
Wartość energetyczna
6599.3 kcal
Tłuszcze
267.9 g
Białko
445 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyczne obiadowe danie w nowoczesnej i nieco ulepszonej odsłonie. Zsiadłe mleko podkreśli smak ziemniaczanego puree i będzie idealnie pasować do mięsa i grzybowego sosu.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso dokładnie umyj, osusz i oczyść, a następnie drobno posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    Dodaj posiekaną natkę pietruszki, czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość dopraw maggi i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    3 min
    Z mięsa uformuj niewielkie płaskie kotlety i schowaj do lodówki na min. 30 min.
  • Krok 4

    10 min
    Po tym czasie smaż kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju do momentu aż będą rumiane.
  • Krok 5

    18 min
    Ziemniaki obierz i przekrój na mniejsze kawałki, ugotuj do miękkości.
  • Krok 6

    10 min
    Ugotowane i ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich masło, całość wymieszaj. Na końcu podgrzej dodając zsiadłe mleko oraz sól i pieprz do smaku.
  • Krok 7

    17 min
    Na pozostałościach po smażeniu steków przygotuj sos. Posiekaną cebulę obsmaż na patelni. Dodaj poprzekrawane wzdłuż pieczarki i smaż chwilę aż się lekko zarumienią.
  • Krok 8

    15 min
    Dopraw Maggi oraz świeżym tymiankiem i zalej bulionem. Całość gotuj aż płyn zredukuje się o połowę.
  • Krok 9

    2 min
    Na końcu gotowania dodaj zimne masło.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Siekane kotleciki drobiowe z mozzarellą

    Siekane kotleciki drobiowe z mozzarellą

    46 min Łatwy
  • Siekane kotleciki z kurczaka

    Siekane kotleciki z kurczaka

    2 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu