Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Siekane kotleciki z kurczaka

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś Z Kurczaka
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
0.5 
Papryka czerwona
50 g
Ser żółty
2 
Jajko
2 łyżeczek
Natka pietruszki
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Olej
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
165.42 kcal
Węglowodany
1.22 g
Białko
22.21 g
Tłuszcze
7.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
15 min
Pierś z kurczaka oczyść, opłucz i wysusz papierowym ręcznikiem. Posiekaj drobno lub zmiel na maszynce i przełóż do miski.
Krok 2
5 min
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.
Krok 3
5 min
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do mięsa wraz z natką pietruszki, surowymi jajkami oraz mąką.
Krok 4
5 min
Wyrób dokładnie masę, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz roztartymi w dłoniach ziołami.
Krok 5
90 min
Miskę z masą wstaw do lodówki na co najmniej 90 minut.
Krok 6
10 min
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Wyciągnij masę z lodówki, dokładnie przemieszaj i formuj niewielkie płaskie kotleciki.
Krok 7
15 min
Smaż kotlety z obu stron na rumiano.
Krok 8
10 min
Siekane kotleciki podawaj z Sosem ziołowym WINIARY oraz surówką z ulubionych warzyw.
Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 1 z 8

Pierś z kurczaka oczyść, opłucz i wysusz papierowym ręcznikiem. Posiekaj drobno lub zmiel na maszynce i przełóż do miski.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 2 z 8

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 3 z 8

Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do mięsa wraz z natką pietruszki, surowymi jajkami oraz mąką.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 4 z 8

Wyrób dokładnie masę, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz roztartymi w dłoniach ziołami.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 5 z 8

Miskę z masą wstaw do lodówki na co najmniej 90 minut.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 6 z 8

Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Wyciągnij masę z lodówki, dokładnie przemieszaj i formuj niewielkie płaskie kotleciki.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 7 z 8

Smaż kotlety z obu stron na rumiano.

Siekane kotleciki z kurczaka

Krok 8 z 8

Siekane kotleciki podawaj z Sosem ziołowym WINIARY oraz surówką z ulubionych warzyw.

Siekane kotleciki z kurczaka pokochają niemal wszyscy – miłośnicy sera żółtego, amatorzy mięsa, a także zwolennicy warzyw. Serowo-mięsna masa z dodatkiem warzyw doskonale nadaje się do formowania kotletów, będących dobrą alternatywą dla tradycyjnych mielonych. Rumiane kotlety drobiowo-warzywne z serem doskonale komponują się Sosem ziołowym WINIARY i świeżymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika