Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią
Dodaj do CookBook

Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

(0)
8 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mysza75
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Pstrąg
0.5  szklanka
Kasza jaglana
1 
Cukinia
7 
Pomidorki koktajlowe
trochę
Koperek Świeży
trochę
Melisa świeża
trochę
Sól
trochę
Mieszanka ziół
1  Płaska łyżka
Masło
8  plastrów
Boczek wędzony
1  łodyga
Seler naciowy
1  Płaska łyżka
Olej rzepakowy
1 
Cytryna
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cebula
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Majeranek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
68.7 g
Wartość energetyczna
687.7 kcal
Tłuszcze
32.2 g
Białko
34.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pstrąg w połączeniu z boczkiem pysznie smakuje i rozpływa się z ustach. Do tego nadzienie z kaszy jaglanej, cukinii i pomidorków. Możemy zaskoczyć gości taką propozycją na grilla. Z pysznym sosem ziołowym można go jeść i jeść i nie sposób się oderwać od niego.

Przygotowanie

530 min
  • Krok 1

    480 min
    Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki.
  • Krok 2

    30 min
    Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem.
  • Krok 3

    20 min
    Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym.
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

Krok 1 z 3

Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki.

Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

Krok 2 z 3

Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem.

Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

Krok 3 z 3

Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grill
  • Kolacja
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pstrąg z grilla

    Pstrąg z grilla

    1 godz 5 min Łatwy
  • Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    42 min Łatwy
  • Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

    Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

    2 godz 18 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu