Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z patelni grillowej

0
93 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pstrąg
0.5 pęczek
Natka pietruszki
0.5 
Cytryna
0.25 łyżeczka
Pieprz czarny
1 dag
Sól
1 dag
Oliwa
0.25 łyżeczka
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.21 g
Wartość energetyczna
169.86 kcal
Białko
16.91 g
Tłuszcze
10.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

93 min
Krok 1
10 min
Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2
3 min
Natkę pietruszki należy drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.
Krok 4
5 min
Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz.
Krok 5
60 min
Odkładamy na godzinkę.
Krok 6
10 min
Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.
Pstrąg z patelni grillowej

Krok 1 z 6

Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.

Pstrąg z patelni grillowej

Krok 2 z 6

Natkę pietruszki należy drobno posiekać.

Pstrąg z patelni grillowej

Krok 3 z 6

Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.

Pstrąg z patelni grillowej

Krok 4 z 6

Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz.

Pstrąg z patelni grillowej

Krok 5 z 6

Odkładamy na godzinkę.

Pstrąg z patelni grillowej

Krok 6 z 6

Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.

Poznaj przepis na pstrąga z patelni grillowej. Delikatne mięsko ryby zawsze jest mile widziane w domowym menu. Wykonaj marynatę z natki pietruszki, soku z cytryny, oliwy i przypraw takich jak kolendra, sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatą natrzyj rybę w środku i na zewnątrz, a gdy przejdzie już aromatycznym zapachem, smaż na patelni do grilla na złocisty kolor. Do ryby podaj puree oraz kiszoną kapustę. Tak szybkie i lekkie danie, posmakuje każdemu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika