Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

(0)
9 godz 1 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
2 
Pstrąg
30  dag
Kurki
3  łyżek
Oliwa
trochę
Pieprz czarny
3  ząbków
3  łyżek
Sok z cytryny
2  łyżek
Masło
trochę
Sól morska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.38 g
Węglowodany
13.88 g
Tłuszcze
37.87 g
Wartość energetyczna
470.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

541 min
Krok 1
10 min
Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 2
15 min
Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.
Krok 3
480 min
Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.
Krok 4
35 min
Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.
Krok 5
1 min
Podawać z frytkami.
Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 1 z 5

Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 2 z 5

Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 3 z 5

Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 4 z 5

Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 5 z 5

Podawać z frytkami.

Ryba znana i lubiana, czyli pieczony pstrąg. W tym wydaniu faszerujemy go kurkami, co doda mu jeszcze więcej wykwintności i smaku. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY wydobędziemy z dodatków całą gamę nowych wrażeń. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
19.4g / 16%
Węglowodany
13.9g / 11%
Tłuszcze
37.9g / 72%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha