Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pstrąg z piekarnika z kurkami
Dodaj do CookBook

Pstrąg z piekarnika z kurkami

(0)
9 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
2 
Pstrąg
30  dag
Kurki
3  łyżek
Oliwa
trochę
Pieprz czarny
3  ząbków
Czosnek
3  łyżek
Sok z cytryny
2  łyżek
Masło
trochę
Sól morska
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.1 g
Wartość energetyczna
471.8 kcal
Tłuszcze
37.9 g
Białko
19.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ryba znana i lubiana, czyli pieczony pstrąg. W tym wydaniu faszerujemy go kurkami, co doda mu jeszcze więcej wykwintności i smaku. Dzięki przyprawie Ziarenka Smaku WINIARY wydobędziemy z dodatków całą gamę nowych wrażeń. Pycha!

Przygotowanie

541 min
  • Krok 1

    10 min
    Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    15 min
    Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.
  • Krok 3

    480 min
    Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.
  • Krok 4

    35 min
    Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać z frytkami.
Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 1 z 5

Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 2 z 5

Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 3 z 5

Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 4 z 5

Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 5 z 5

Podawać z frytkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pstrąg tęczowy pieczony w folii

    Pstrąg tęczowy pieczony w folii

    35 min Łatwy
  • Pstrąg z patelni grillowej

    Pstrąg z patelni grillowej

    1 godz 33 min Łatwy
  • Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

    Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią

    8 godz 50 min Łatwy
  • Pstrągi smażone w migdałach

    Pstrągi smażone w migdałach

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu