Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

0
541 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
2 
Pstrąg
30 dag
Kurki
3 łyżek
Oliwa
1 trochę
Pieprz czarny
3 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Sok z cytryny
2 łyżek
Masło
1 trochę
Sól morska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.88 g
Tłuszcze
37.87 g
Białko
19.38 g
Wartość energetyczna
470.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

541 min
Krok 1
10 min
Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 2
15 min
Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.
Krok 3
480 min
Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.
Krok 4
35 min
Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.
Krok 5
1 min
Podawać z frytkami.
Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 1 z 5

Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Ziarenkami, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 2 z 5

Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 3 z 5

Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 4 z 5

Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.

Pstrąg z piekarnika z kurkami

Krok 5 z 5

Podawać z frytkami.

Ryba znana i lubiana, czyli pieczony pstrąg. W tym wydaniu faszerujemy go kurkami, co doda mu jeszcze więcej wykwintności i smaku. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY wydobędziemy z dodatków całą gamę nowych wrażeń. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika