Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z grilla

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pstrąg
4 łyżek
Masło
2 łyżek
Koperek posiekany
1 łyżka
Natka pietruszki
4 gałązek
Rozmaryn
1 główka
Czosnek
2 łyżek
Sok z cytryny
1 trochę
Pieprz
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
329.39 kcal
Węglowodany
10.23 g
Białko
18.1 g
Tłuszcze
24.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Pstrągi dokładnie oczyść i umyj.
Krok 2
2 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
30 min
Ryby odstaw na 0,5 godziny do lodówki.
Krok 4
3 min
Do środka każdej ryby włóż jedną gałązkę rozmarynu i trzy nieobrane ząbki czosnku.
Krok 5
2 min
Stopione masło połącz z zieleniną i sokiem z cytryny.
Krok 6
3 min
Polej nim ryby z zewnątrz i w środku.
Krok 7
20 min
Piecz na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie po 7-10 minut z każdej strony.
Pstrąg z grilla

Krok 1 z 7

Pstrągi dokładnie oczyść i umyj.

Pstrąg z grilla

Krok 2 z 7

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pstrąg z grilla

Krok 3 z 7

Ryby odstaw na 0,5 godziny do lodówki.

Pstrąg z grilla

Krok 4 z 7

Do środka każdej ryby włóż jedną gałązkę rozmarynu i trzy nieobrane ząbki czosnku.

Pstrąg z grilla

Krok 5 z 7

Stopione masło połącz z zieleniną i sokiem z cytryny.

Pstrąg z grilla

Krok 6 z 7

Polej nim ryby z zewnątrz i w środku.

Pstrąg z grilla

Krok 7 z 7

Piecz na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie po 7-10 minut z każdej strony.

A dziś niespodzianka – grillujemy ryby! Pstrągi z grilla, polane aromatycznym masłem z dodatkiem pietruszki, koperku i soku z cytryny, najlepiej będą smakowały ze złocistymi talarkami z ziemniaków – kto ma ochotę na taki zestaw? Pstrągi na grilla marynuj wcześniej z gałązką rozmarynu oraz ząbkami czosnku, Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, a także wybranymi przyprawami (opcjonalnie), aby przez ryby przeniknęły aromaty ziół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika