Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

0
138 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pstrąg
40 ml
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól morska
1 trochę
Pieprz ziołowy
2 
Cebula
6 ząbków
Czosnek
0.5 pęczek
Koperek
8 dag
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
17.61 g
Węglowodany
6.11 g
Tłuszcze
30.57 g
Wartość energetyczna
367.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

138 min
Krok 1
15 min
Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.
Krok 2
60 min
Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 3
5 min
Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.
Krok 4
10 min
Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.
Krok 5
3 min
Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.
Krok 6
45 min
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 1 z 6

Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 2 z 6

Odstawić na godzinę do lodówki.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 3 z 6

Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 4 z 6

Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 5 z 6

Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.

Pyszna ryba wypełniona czosnkiem, cebulką i koprem. Pstrąg to król rzecznych ryb, który zawładnie również Waszymi stołami. Z dodatkiem warzyw wymienionych w przepisie, długo nie opuści tronu. Czosnek wspaniale podkreśla smak ryb i sprawia, że całość wybitnie pachnie. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika