Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Dodaj do CookBook

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

(0)
2 godz 18 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Pstrąg
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól morska
trochę
Pieprz ziołowy
2 
Cebula
6  ząbków
Czosnek
0.5  pęczek
Koperek
8  dag
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.1 g
Wartość energetyczna
167.5 kcal
Tłuszcze
8 g
Białko
17.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna ryba wypełniona czosnkiem, cebulką i koprem. Pstrąg to król rzecznych ryb, który zawładnie również Waszymi stołami. Z dodatkiem warzyw wymienionych w przepisie, długo nie opuści tronu. Czosnek wspaniale podkreśla smak ryb i sprawia, że całość wybitnie pachnie. Smacznego!

Przygotowanie

138 min
  • Krok 1

    15 min
    Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.
  • Krok 2

    60 min
    Odstawić na godzinę do lodówki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.
  • Krok 4

    10 min
    Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.
  • Krok 5

    3 min
    Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.
  • Krok 6

    45 min
    Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 1 z 6

Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 2 z 6

Odstawić na godzinę do lodówki.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 3 z 6

Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 4 z 6

Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 5 z 6

Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Inne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pstrąg z grilla

    Pstrąg z grilla

    1 godz 5 min Łatwy
  • Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    42 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy
  • Pstrąg w panierce smażony na masełku

    Pstrąg w panierce smażony na masełku

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu