Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
138min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.61 g
Węglowodany
6.11 g
Tłuszcze
30.57 g
Wartość energetyczna
367.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
138 min
Krok 1
15 min
Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.
Krok 2
60 min
Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 3
5 min
Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.
Krok 4
10 min
Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.
Krok 5
3 min
Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.
Krok 6
45 min
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.
Pyszna ryba wypełniona czosnkiem, cebulką i koprem. Pstrąg to król rzecznych ryb, który zawładnie również Waszymi stołami. Z dodatkiem warzyw wymienionych w przepisie, długo nie opuści tronu. Czosnek wspaniale podkreśla smak ryb i sprawia, że całość wybitnie pachnie. Smacznego!
Komentarze 0