Szaszłyki z pieczarkami
240min
Łatwy
5 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 łyżeczka
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Musztarda
600 g
Łopatka wieprzowa
200 g
Boczek chudy
16
Pieczarki
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
40.72 g
Węglowodany
3.41 g
Tłuszcze
35.68 g
Wartość energetyczna
498.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
240 min
Krok 1
5 min
Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
Krok 2
5 min
Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą.
Krok 3
180 min
Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
Krok 4
30 min
Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
Krok 5
5 min
Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
Krok 6
15 min
Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Mięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.
Komentarze 0