Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z pieczarkami

0
240 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Musztarda
600 g
Łopatka wieprzowa
200 g
Boczek chudy
16 
Pieczarki
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
40.72 g
Węglowodany
3.41 g
Tłuszcze
35.68 g
Wartość energetyczna
498.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

240 min
Krok 1
5 min
Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
Krok 2
5 min
Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą.
Krok 3
180 min
Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
Krok 4
30 min
Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
Krok 5
5 min
Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
Krok 6
15 min
Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Szaszłyki z pieczarkami

Krok 1 z 6

Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.

Szaszłyki z pieczarkami

Krok 2 z 6

Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą.

Szaszłyki z pieczarkami

Krok 3 z 6

Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.

Szaszłyki z pieczarkami

Krok 4 z 6

Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.

Szaszłyki z pieczarkami

Krok 5 z 6

Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.

Szaszłyki z pieczarkami

Krok 6 z 6

Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.

Mięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika