Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka z grilla marynowana w miodzie

0
520 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
500 g
Karkówka
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Słodka papryka
4 łyżek
Miód
2 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
23.71 g
Węglowodany
18.6 g
Tłuszcze
14.19 g
Wartość energetyczna
296.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

520 min
Krok 1
10 min
Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 2
10 min
Przygotuj marynatę – miód połącz z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką, pieprzem, wymieszaj.
Krok 3
480 min
Mięso zostaw w marynacie na całą noc (w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku).
Krok 4
20 min
Po wyjęciu oprósz solą, grilluj i podawaj z Ketchupem WINIARY.
Karkówka z grilla marynowana w miodzie

Krok 1 z 4

Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij tłuczkiem.

Karkówka z grilla marynowana w miodzie

Krok 2 z 4

Przygotuj marynatę – miód połącz z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką, pieprzem, wymieszaj.

Karkówka z grilla marynowana w miodzie

Krok 3 z 4

Mięso zostaw w marynacie na całą noc (w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku).

Karkówka z grilla marynowana w miodzie

Krok 4 z 4

Po wyjęciu oprósz solą, grilluj i podawaj z Ketchupem WINIARY.

Krucha, soczysta, lekko słodka karkówka z grilla marynowana w miodzie z czosnkiem i papryką, doskonale smakuje z Ketchupem pikantnym WINIARY oraz sałatką z rukoli, wędzonego boczku i ziarenek pinii z odrobiną winegretu. Możemy podać do niej chrupiącą bagietkę lub kromki pełnoziarnistego pieczywa, podpieczonego na ruszcie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika