Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij tłuczkiem.
Przygotuj marynatę – miód połącz z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką, pieprzem, wymieszaj.
Mięso zostaw w marynacie na całą noc (w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku).
Po wyjęciu oprósz solą, grilluj i podawaj z Ketchupem WINIARY.