Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowana karkówka na grilla

(0)
24 godz 21 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Karkówka
2  łyżeczek
Musztarda Dijon
1 
Cebula
2  ząbków
1  łyżeczka
Majeranek
1  łyżeczka
Słodka papryka
trochę
Sól
trochę
Pieprz
5  łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
47.75 g
Węglowodany
6.71 g
Tłuszcze
31.46 g
Wartość energetyczna
510.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1461 min
Krok 1
10 min
Przygotuj marynatę: wymieszaj ze sobą wszystkie składniki: drobno posiekaj cebulę, czosnek oraz majeranek.
Krok 2
10 min
Karkówkę pokrój w plastry i zalej marynatą.
Krok 3
1440 min
Odstaw do lodówki na minimum dobę.
Krok 4
1 min
Piecz na grillu.
Marynowana karkówka na grilla

Krok 1 z 4

Przygotuj marynatę: wymieszaj ze sobą wszystkie składniki: drobno posiekaj cebulę, czosnek oraz majeranek.

Marynowana karkówka na grilla

Krok 2 z 4

Karkówkę pokrój w plastry i zalej marynatą.

Marynowana karkówka na grilla

Krok 3 z 4

Odstaw do lodówki na minimum dobę.

Marynowana karkówka na grilla

Krok 4 z 4

Piecz na grillu.

Marynowana karkówka na grilla będzie miała wyrazisty smak i intensywny aromat, jeżeli mięso zamarynujesz już dzień wcześniej i wstawisz do lodówki na przynajmniej dobę, aby wszystkie smaki i zapachy właściwie się połączyły. Karkówkę na grilla pokrój w plastry przed marynowaniem – wtedy smak mięsa będzie intensywniejszy. Grillowaną karkówkę możesz posypać dodatkowymi ziołami i podawać z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY i Musztardą Dijon.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha