Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podwójne uderzenie chili! W przepisie na karkówkę z grilla w sosie chili z ananasem ostry smak marynaty łagodzi dodatek soku z ananasów, a upieczone porcje mięsa prezentują się wyjątkowo apetycznie, podane z dodatkiem plastrów grillowanego ananasa i pysznego sosu. Do pochrupania – świeża bagietka oraz słodka lodowa sałata bez dodatków.
Ananasy odsącz z syropu. Syrop przelej do garnka i podgrzewając na wolnym ogniu, zredukuj o połowę.
Z oleju, ostudzonego soku, papryki, pieprzu i łyżki Ketchupu przygotuj marynatę.
Zamarynowane mięso umieść w lodówce na minimum godzinę (najlepiej na całą noc).
Karkówkę oprósz solą i grilluj na lekko rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając kawałki mięsa.
Kiedy mięso będzie gotowe, ułóż na grillu plastry ananasa i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
Karkówkę podawaj z plastrem ananasa i Ketchupem.