Karkówka z ziemniakami i boczkiem
143min
Łatwy
600 g
Ziemniaki
1
Cebula
4
Karkówka wieprzowa
4 plastrów
Boczek wędzony
4
Suszone grzyby
.
Wartości odżywcze
Białko
54.92 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcze
19.95 g
Wartość energetyczna
521.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
143 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki lub małe ćwiartki.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
60 min
Grzyby namocz, a gdy zmiękną odsącz je.
Krok 4
5 min
Obierz ziemniaki.
Krok 5
5 min
Do załączonego woreczka włóż grzyby, ziemniaki, mięso, boczek i cebulę, oprósz przyprawą POMYSŁ NA..., delikatnie potrząsaj woreczkiem, zapnij zapinką.
Krok 6
2 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 7
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut bez termoobiegu.
Krok 8
1 min
Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Dla miłośników mięsno-grzybowych smaków: POMYSŁ NA... soczystą karkówkę z ziemniakami i wędzonym boczkiem, cebulą oraz suszonymi grzybami (najlepsze są prawdziwki lub podgrzybki). Wszystko razem pieczemy z kompozycją przypraw w woreczku i podajemy z surówką z kiszonej kapusty albo porem z jabłkiem i śmietaną.
Komentarze 0