Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

0
143 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Ziemniaki
1 
Cebula
4 
Karkówka wieprzowa
4 plastrów
Boczek wędzony
4 
Suszone grzyby

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
54.92 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcze
19.95 g
Wartość energetyczna
521.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

143 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki lub małe ćwiartki.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
60 min
Grzyby namocz, a gdy zmiękną odsącz je.
Krok 4
5 min
Obierz ziemniaki.
Krok 5
5 min
Do załączonego woreczka włóż grzyby, ziemniaki, mięso, boczek i cebulę, oprósz przyprawą POMYSŁ NA..., delikatnie potrząsaj woreczkiem, zapnij zapinką.
Krok 6
2 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 7
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut bez termoobiegu.
Krok 8
1 min
Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 1 z 8

Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki lub małe ćwiartki.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 2 z 8

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 3 z 8

Grzyby namocz, a gdy zmiękną odsącz je.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 4 z 8

Obierz ziemniaki.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 5 z 8

Do załączonego woreczka włóż grzyby, ziemniaki, mięso, boczek i cebulę, oprósz przyprawą POMYSŁ NA..., delikatnie potrząsaj woreczkiem, zapnij zapinką.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 6 z 8

Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut bez termoobiegu.

Karkówka z ziemniakami i boczkiem

Krok 8 z 8

Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.

Dla miłośników mięsno-grzybowych smaków: POMYSŁ NA... soczystą karkówkę z ziemniakami i wędzonym boczkiem, cebulą oraz suszonymi grzybami (najlepsze są prawdziwki lub podgrzybki). Wszystko razem pieczemy z kompozycją przypraw w woreczku i podajemy z surówką z kiszonej kapusty albo porem z jabłkiem i śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika