Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Camembert z grilla

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
4 paczek
Camembert
1 trochę
Tymianek świeży
2 łyżek
Miód
1 łyżeczka
Chili
1 łyżka
Olej rzepakowy
30 g
Orzechy włoskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.43 g
Wartość energetyczna
472.44 kcal
Tłuszcze
37.16 g
Białko
25.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Najpierw przygotuj marynatę - w miseczce wymieszaj przyprawę w płynie WINIARY, miód, paprykę, listki z dwóch gałązek tymianku, łyżkę oliwy.
Krok 2
10 min
Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej, każdy posmaruj leciutko oliwą, wyłóż na nią ser i polej odpowiednią ilością marynaty, posyp posiekanymi orzechami, jeśli masz ochotę, i zawiń folię w szczelnie zamknięte pakieciki.
Krok 3
15 min
Następnie połóż pakieciki na rozgrzanego grilla lub tackę do grillowania i piecz przez ok. 10-15 minut.
Krok 4
2 min
Zdejmij z grilla, rozwiń folię, udekoruj gałązką tymianku. Podawaj z grzankami z grilla i ulubioną sałatką.
Camembert z grilla

Krok 1 z 4

Najpierw przygotuj marynatę - w miseczce wymieszaj przyprawę w płynie WINIARY, miód, paprykę, listki z dwóch gałązek tymianku, łyżkę oliwy.

Camembert z grilla

Krok 2 z 4

Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej, każdy posmaruj leciutko oliwą, wyłóż na nią ser i polej odpowiednią ilością marynaty, posyp posiekanymi orzechami, jeśli masz ochotę, i zawiń folię w szczelnie zamknięte pakieciki.

Camembert z grilla

Krok 3 z 4

Następnie połóż pakieciki na rozgrzanego grilla lub tackę do grillowania i piecz przez ok. 10-15 minut.

Camembert z grilla

Krok 4 z 4

Zdejmij z grilla, rozwiń folię, udekoruj gałązką tymianku. Podawaj z grzankami z grilla i ulubioną sałatką.

Camembert z grilla, polany miodową marynatą z ostrą papryką, tymiankiem i oliwą, udekorowany gałązkami tymianku i posiekanymi orzechami, może być podawany z dowolną sałatką (np. z grillowanym kurczakiem) i grzankami z grilla (np. z czosnkowymi lub z masłem pietruszkowym). Grillowany camembert rozpływa się w ustach – każdy kęs to smakowity plaster ciągnącego się sera pleśniowego, przenikniętego smakiem i aromatem słodko-ostrej marynaty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika