Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
1 trochę
Olej
1 łyżka
Słodka suszona papryka w płatkach
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
4 łyżeczek
Musztarda sarepska
5 plastrów
Szynka wędzona
120 g
Camembert
1 
Cebula
10 liści
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
191.67 kcal
Węglowodany
5.15 g
Białko
18.31 g
Tłuszcze
10.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
2 min
Mięso ponacinać tak, żeby otrzymać 2 duże płaty.
Krok 2
5 min
Duży kawałek folii aluminiowej posmarować lekko olejem. Na folii rozsypać płatki papryki i przyprawę do mięs.
Krok 3
3 min
Ułożyć na tym płaty mięsa w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły.
Krok 4
3 min
Mięso lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 5
5 min
Na mięsie rozłożyć plastry szynki. Cebulę pokroić w grube półplasterki, ser pokroić w plastry. Cebulę i ser rozłożyć na połowie mięsa.
Krok 6
2 min
Na wierzchu rozłożyć listki bazylii.
Krok 7
30 min
Mięso złożyć na pół. Brzegi folii aluminiowej zawinąć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
Krok 8
3 min
Po tym czasie folię rozciąć i rozsunąć jej brzegi.
Krok 9
30 min
Piec dalsze 30 minut do zrumienienia.
Krok 10
2 min
Upieczone mięso podzielić na porcje.
Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 1 z 10

Mięso ponacinać tak, żeby otrzymać 2 duże płaty.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 2 z 10

Duży kawałek folii aluminiowej posmarować lekko olejem. Na folii rozsypać płatki papryki i przyprawę do mięs.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 3 z 10

Ułożyć na tym płaty mięsa w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 4 z 10

Mięso lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 5 z 10

Na mięsie rozłożyć plastry szynki. Cebulę pokroić w grube półplasterki, ser pokroić w plastry. Cebulę i ser rozłożyć na połowie mięsa.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 6 z 10

Na wierzchu rozłożyć listki bazylii.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 7 z 10

Mięso złożyć na pół. Brzegi folii aluminiowej zawinąć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 8 z 10

Po tym czasie folię rozciąć i rozsunąć jej brzegi.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 9 z 10

Piec dalsze 30 minut do zrumienienia.

Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Krok 10 z 10

Upieczone mięso podzielić na porcje.

Niezwykle soczyste mięso z kurczaka pieczone w folii aluminiowej z aromatycznym serem camembert i świeżą bazylią. Przepyszny a do tego łatwy przepis na codzienny obiad. Pieczoną pierś z kurczaka z serem camembert podziel na porcje i serwuj z surówką z czerwonej kapusty oraz młodymi ziemniakami z koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika