Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Majeranek
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
4 
Kaszanka
1 porcja
Kapusta Kiszona
1 kawałek
Boczek wędzony

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.86 g
Węglowodany
3.73 g
Tłuszcze
58.04 g
Wartość energetyczna
643.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
8 min
Kaszankę obieram z osłonki. Boczek kroję w kostkę. Kiszoną kapustę dokładnie odsączam z soku.
Krok 2
5 min
Na kawałku folii aluminiowej kładę odciśniętą kapustę kiszoną (około 2 łyżek), pokrojony w kostkę boczek oraz kaszankę. Następnie oprószam ziarenkami smaku, pieprzem i majerankiem.
Krok 3
30 min
Całość zawijam w folię aluminiową tworząc podłużne paczuszki i kładę na rozgrzanym ruszcie na tacce na grillu. Piekę około 25 - 30 minut. Kaszankę można także upiec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 30 - 35 minut.
Krok 4
1 min
Kaszankę podaję na gorąco z dodatkiem ketchupu Winiary.
Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

Krok 1 z 4

Kaszankę obieram z osłonki. Boczek kroję w kostkę. Kiszoną kapustę dokładnie odsączam z soku.

Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

Krok 2 z 4

Na kawałku folii aluminiowej kładę odciśniętą kapustę kiszoną (około 2 łyżek), pokrojony w kostkę boczek oraz kaszankę. Następnie oprószam ziarenkami smaku, pieprzem i majerankiem.

Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

Krok 3 z 4

Całość zawijam w folię aluminiową tworząc podłużne paczuszki i kładę na rozgrzanym ruszcie na tacce na grillu. Piekę około 25 - 30 minut. Kaszankę można także upiec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 30 - 35 minut.

Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

Krok 4 z 4

Kaszankę podaję na gorąco z dodatkiem ketchupu Winiary.

Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą to propozycja przekąski, którą możemy podać na grillu w gronie znajomych lub spotkaniu rodzinnym. Wyśmienicie smakuje z chrupiącym pieczywem. Podawaj ją na gorąco z dodatkiem ketchupu WINIARY. Świetnie skomponuje się z chrupiącym pieczywem lub ziemniaczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika