Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

1
54min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest testolandia81
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Kaszanka
1 
1 
Cebula
trochę
Majeranek
trochę
Tymianek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Oliwa z oliwek
10  dag
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
35.22 g
Węglowodany
17.44 g
Tłuszcze
67.91 g
Wartość energetyczna
822.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
10 min
Jabłko obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z oliwek.
Krok 2
5 min
Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.
Krok 3
7 min
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.
Krok 4
7 min
Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni. Połóż na cabuli.
Krok 5
5 min
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp naszą zapiekankę.
Krok 6
20 min
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 1 z 6

Jabłko obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z oliwek.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 2 z 6

Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 3 z 6

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 4 z 6

Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni. Połóż na cabuli.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 5 z 6

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp naszą zapiekankę.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 6 z 6

Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kaszanka inaczej – tradycyjne polskie danie w nowym wydaniu. Kaszanka zapiekana z jabłkami to propozycja dla wszystkich entuzjastów kaszanki i nie tylko. Jej smak wzbogacony o aromat jabłek to zupełnie nowa kompozycja, która zasmakuje nawet sceptykom. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
35.2g / 18%
Węglowodany
17.4g / 8%
Tłuszcze
67.9g / 74%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika