Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

0
54 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Kaszanka
1 
Jabłka
1 
Cebula
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oliwa z oliwek
10 dag
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
35.22 g
Węglowodany
17.44 g
Wartość energetyczna
822.67 kcal
Tłuszcze
67.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
10 min
Jabłko obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z oliwek.
Krok 2
5 min
Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.
Krok 3
7 min
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.
Krok 4
7 min
Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni. Połóż na cabuli.
Krok 5
5 min
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp naszą zapiekankę.
Krok 6
20 min
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 1 z 6

Jabłko obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie z oliwek.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 2 z 6

Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 3 z 6

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Usmaż doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 4 z 6

Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni. Połóż na cabuli.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 5 z 6

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp naszą zapiekankę.

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Krok 6 z 6

Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kaszanka inaczej – tradycyjne polskie danie w nowym wydaniu. Kaszanka zapiekana z jabłkami to propozycja dla wszystkich entuzjastów kaszanki i nie tylko. Jej smak wzbogacony o aromat jabłek to zupełnie nowa kompozycja, która zasmakuje nawet sceptykom. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika