Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

kaszanka pieczona

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
20 20 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Kasza gryczana
1 kg
Mięso gulaszowe wieprzowe
1 kg
Wątróbka wieprzowa
1 kg
Golonka wieprzowa
100 g
Przekąski, skórki wieprzowe, gładkie
1 szczypta
Pieprz czarny
5 
Cebula
1 kulka
Ziele angielskie
4 płaskich łyżek
Olej
1 dag
Majeranek
1 dag
Czosnek granulowany
1 porcja
Sól
700 g
Krew wieprzowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.76 g
Węglowodany
39.12 g
Białko
47.34 g
Wartość energetyczna
476.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
10 min
Mięsa oraz skórki umyć i gotować do miękkości.
Krok 2
10 min
W powstałym wywarze sparzyć wątróbkę, po czym ugotować w nim kasze na półsypko.
Krok 3
10 min
Mięsa skórki oraz wątróbkę ostudzić i zemleć w maszynce. Kasze odcedzić i jeszcze gorącą połączyć z krwią. Dołożyć przyprawy mięsa skorki wątróbkę i podsmażone na oleju posiekane cebulę.
Krok 4
40 min
Masę wymieszać i wyłożyć do wyścielonych pergaminem i natłuszczonych form. Piec około 40 min w temperaturze 180-200 stopni.
kaszanka pieczona

Krok 1 z 4

Mięsa oraz skórki umyć i gotować do miękkości.

kaszanka pieczona

Krok 2 z 4

W powstałym wywarze sparzyć wątróbkę, po czym ugotować w nim kasze na półsypko.

kaszanka pieczona

Krok 3 z 4

Mięsa skórki oraz wątróbkę ostudzić i zemleć w maszynce. Kasze odcedzić i jeszcze gorącą połączyć z krwią. Dołożyć przyprawy mięsa skorki wątróbkę i podsmażone na oleju posiekane cebulę.

kaszanka pieczona

Krok 4 z 4

Masę wymieszać i wyłożyć do wyścielonych pergaminem i natłuszczonych form. Piec około 40 min w temperaturze 180-200 stopni.

Pieczona kaszanka to coś, co będzie nam się kojarzyć z letnim grillowaniem. Wykonana samodzielnie smakuje wybornie i nie trzeba poświęcić jej wiele czasu. Do tego kusi swoim aromatycznym zapachem i zaprasza domowników do skosztowania. Na pewno poproszą o dokładkę. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika