Sałatka Gyros na ostro
165min
Łatwy
6 łyżek
6 łyżek
Ketchup
3
Filet z kurczaka
2
Cebula
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
6
Ogórek konserwowy
3
Pomidor
350 g
Kapusta pekińska
1 puszka
Kukurydza
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oregano
2 g
Papryka wędzona słodka
.
Wartości odżywcze
Białko
18.92 g
Węglowodany
19.18 g
Tłuszcze
14.13 g
Wartość energetyczna
271.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
165 min
Krok 1
8 min
Filety z kurczaka pokrój w sporą kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 2
120 min
Mięso przełóż do miski. Dodaj olej, przyprawę ZIARENKA SMAKU, ostrą paprykę, oregano i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na ok 2 godziny.
Krok 3
11 min
Kapustę poszatkuj i oprósz solą na 1 godzinę przed podaniem.
Krok 4
3 min
Ogórki i pomidory pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
15 min
Zamarynowanego kurczaka obsmaż na rozgrzanej patelni przez 10-15 minut.
Krok 6
8 min
W naczyniu układaj warstwami: mięso, ogórki, pomidory, kukurydzę. Całość posmaruj warstwą majonezu i ketchupu oraz posyp kapustą pekińską.
Kiedy masz ochotę na nieco ostrzejszy smak, przygotuj sałatkę gyros! Dobrze zamarynowane, pełne ziołowego aromatu mięso idealnie smakuje z konserwowym ogórkiem i kruchą kapustą, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY... Wypróbuj i oceń sam!
Komentarze 0