Pikantne polędwiczki
166min
Łatwy
2 łyżek
1 słoik
400 g
Polędwiczki wieprzowe
2 łyżek
Olej
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
0.33 łyżka
Papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
23.81 g
Węglowodany
7.26 g
Tłuszcze
45.53 g
Wartość energetyczna
540.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
166 min
Krok 1
5 min
Połącz przyprawę MAGGI, olej, ketchup i paprykę tworząc marynatę.
Krok 2
5 min
Polędwiczki oprósz solą i pieprzem, posmaruj marynatą.
Krok 3
120 min
Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
30 min
Piecz na rozgrzanym ruszcie lub w piekarniku około 30 minut.
Krok 5
5 min
Pokrój w ukośne plastry.
Krok 6
1 min
Gotowe polędwiczki podawaj z Sosem czosnkowym.
Czasem przychodzi chęć na zjedzenie czegoś... pikantnego! I właśnie wtedy warto sięgnąć po przepis na polędwiczki wieprzowe z sosem czosnkowym – dobre, ostre, sycące – w sam raz na zaspokojenie kulinarnej zachcianki!
Komentarze 0