Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skrzydełka słodko-pikantne

0
72 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczyste skrzydełka z miodem
1 kg
Skrzydełka z kurczaka
1 łyżka
Powidła śliwkowe
3 łyżek
Ketchup pikantny WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
46 g
Węglowodany
4.77 g
Tłuszcze
33.39 g
Wartość energetyczna
517.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
9 min
Skrzydełka oczyść, posmaruj powidłami i ketchupem, posyp przyprawą POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu.
Krok 2
2 min
Woreczek zapnij zapinką i ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 3
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piecz 50-60 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z ryżem brązowym i surówką z czerwonej kapusty.
Skrzydełka słodko-pikantne

Krok 1 z 4

Skrzydełka oczyść, posmaruj powidłami i ketchupem, posyp przyprawą POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu.

Skrzydełka słodko-pikantne

Krok 2 z 4

Woreczek zapnij zapinką i ułóż w naczyniu do zapiekania.

Skrzydełka słodko-pikantne

Krok 3 z 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piecz 50-60 minut.

Skrzydełka słodko-pikantne

Krok 4 z 4

Podawaj z ryżem brązowym i surówką z czerwonej kapusty.

Smakowite skrzydełka słodko-pikantne będą idealnie przyprawione, jeśli przyrządzimy je z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste skrzydełka z miodem. Dodamy do nich trochę powideł śliwkowych (najlepsze są domowej roboty) oraz pikantnego keczupu, a potem upieczemy wygodnie w woreczku. Podajemy z dzikim lub ciemnym ryżem z dodatkiem słodkiej sałatki z białej kapusty i kukurydzy, z mizerią lub z lodową sałatą ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika