Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka płuczemy, czyścimy i wkładamy do większej miski.
Łączymy sok z limonki, olej sezamowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na małych oczkach tarki imbir i pozostałe przyprawy. Wlewamy do skrzydełek i dokładnie mieszamy, aby każde skrzydełko pokryło się marynatą.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 1 godzinę.
Układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy około godzinę, co jakiś czas odwracając, aby przyrumieniły się z każdej strony.
Podajemy z Sosem curry Winiary i z sałatką z kolorowej papryki, cebulki dymki pociętej wraz ze szczypiorem, zielonym ogórkiem pociętym w słupki.