Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziemniaczane łódki w ziołach

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
4 
Ziemniaki
0.5  łyżeczka
Bazylia świeża
0.5  łyżeczka
Oregano
0.5  łyżeczka
Tymianek
0.5  łyżeczka
Majeranek
0.75  szklanka
Oliwa
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.22 g
Węglowodany
5.95 g
Tłuszcze
30.15 g
Wartość energetyczna
292.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki myjemy szczoteczką i obgotowujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie, ziemniaki wyciągamy z wody i kroimy na łódki - najpierw ziemniaka wzdłuż na pół i później każdą polówkę na pół - uzyskamy 4 łódeczki.
Krok 2
5 min
Do miseczki przelewamy oliwę, dodajemy wszystkie zioła i przyprawy. Całość mieszamy.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obtaczamy w oleju z przyprawami.
Krok 4
50 min
Na blaszkę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia na którym układamy ziemniaczane łódki w ziołach. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 50 minut.
Ziemniaczane łódki w ziołach

Krok 1 z 4

Ziemniaki myjemy szczoteczką i obgotowujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie, ziemniaki wyciągamy z wody i kroimy na łódki - najpierw ziemniaka wzdłuż na pół i później każdą polówkę na pół - uzyskamy 4 łódeczki.

Ziemniaczane łódki w ziołach

Krok 2 z 4

Do miseczki przelewamy oliwę, dodajemy wszystkie zioła i przyprawy. Całość mieszamy.

Ziemniaczane łódki w ziołach

Krok 3 z 4

Ziemniaki obtaczamy w oleju z przyprawami.

Ziemniaczane łódki w ziołach

Krok 4 z 4

Na blaszkę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia na którym układamy ziemniaczane łódki w ziołach. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 50 minut.

Łódeczki ziemniaczane w ziołach to idealny dodatek do mięs. Swoim smakiem potrafią przyćmić nawet mięso i świetnie uzupełnić całość dania. Przygotowanie nie jest trudne, a mina domowników, po pierwszym kęsie zdecydowanie wynagrodzi wszelkie trudy i czas spędzony w kuchni. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha