Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

(0)
43 min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Ziemniaki
300  g
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Sól
1  saszetka
WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala
0.5  główka
Młoda kapusta
180  ml
Mleko owsiane Zobacz naszą wskazówkę
1  pęczek
Szczypiorek
120  ml
Woda
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
129.7 g
Wartość energetyczna
585.3 kcal
Tłuszcze
4.7 g
Białko
15.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Teraz wakacyjną podróż możesz odbyć w swojej kuchni! Najpierw kilka kroków do lodówki, później – do kuchenki, a po 30 minutach… lądujesz prosto w Indiach. Właśnie tam przeniesie Cię smak kapusty w stylu indyjskim z pastą Tikka Masala WINIARY. Co najlepsze: do przygotowania tego przepisu wykorzystasz niezjedzone, ugotowane wcześniej ziemniaki. Nie będą dłużej zalegać w lodówce: przemienią się w supersprrrężyste kluski! Wystarczy, że ugotowane bulwy utłuczesz, a następnie dodasz do nich sól i mąkę, całość zagniatając w elastyczne ciasto. Na koniec – gotowanie i rolowanie, czyli długie i cienkie wałeczki ciasta wrzucasz do osolonego wrzątku. Wyjmujesz po 6 minutach, w międzyczasie dusząc posiekaną kapustę z pastą Tikka Masala WINIARY i napojem owsianym lub mlekiem. Taki sos leci bezpośrednio do klusek, a Ty lądujesz prosto w Indiach: dzięki wybornemu smakowi. Pycha!

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    20 min
    Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie ziemniaki utłucz, dodaj sól oraz mąkę. Zagnieć masę na elastyczne ciasto.
  • Krok 3

    6 min
    Z ciasta uformuj dość długie (ok. 10-12 cm) cienkie kiełbaski, następnie ugotuj je w osolonym wrzątku przez około 6 min. Gotuj tak, żeby woda nie bulgotała zbyt mocno, po to by kluski się nie rozpadły.
  • Krok 4

    3 min
    W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, następnie dodaj drobno posiekaną kapustę.
  • Krok 5

    8 min
    Po około 8 minutach dodaj pastę Tikka Massala WINIARY oraz napój owsiany lub mleko. Całość duś na małej mocy kuchenki przez około 8 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Na koniec dodaj do sosu z kapustą kluski, chwilę podgrzej i podawaj razem z drobno posiekanym szczypiorem.
Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 1 z 6

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 2 z 6

Następnie ziemniaki utłucz, dodaj sól oraz mąkę. Zagnieć masę na elastyczne ciasto.

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 3 z 6

Z ciasta uformuj dość długie (ok. 10-12 cm) cienkie kiełbaski, następnie ugotuj je w osolonym wrzątku przez około 6 min. Gotuj tak, żeby woda nie bulgotała zbyt mocno, po to by kluski się nie rozpadły.

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 4 z 6

W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, następnie dodaj drobno posiekaną kapustę.

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 5 z 6

Po około 8 minutach dodaj pastę Tikka Massala WINIARY oraz napój owsiany lub mleko. Całość duś na małej mocy kuchenki przez około 8 minut.

Kluski ziemniaczane z kapustą w stylu indyjskim

Krok 6 z 6

Na koniec dodaj do sosu z kapustą kluski, chwilę podgrzej i podawaj razem z drobno posiekanym szczypiorem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski kładzione z kaszy manny

    Kluski kładzione z kaszy manny

    23 min Łatwy
  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kluski leniwe z ziemniakami

    Kluski leniwe z ziemniakami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu