Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

(0)
30 min
Średni
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12 
Papier ryżowy
1 
Dowolne warzywo, u mnie to: kapusta pekińska
1  opakowanie
Sos Teriyaki WINIARY
trochę
Olej
1  pęczek
Kolendra
trochę
Sezam
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
58 g
Wartość energetyczna
488 kcal
Tłuszcze
20.4 g
Białko
24.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Minimum składników, a maksimum smaku! Wystarczą zaledwie trzy produkty, aby przygotować ten przepis. I co więcej – jeden z tych produktów możesz śmiało wymienić, zgodnie z własnym zaopatrzeniem. Zobacz!

Zacznij od namoczenia dwóch złączonych ze sobą arkuszy papieru ryżowego – namocz je w ciepłej wodzie. Namoczone arkusze zwiń w rulony. Następnie przekrajaj je pod kątem: na kształt klusek o długości 3 – 4 cm. Na dwie porcje przygotuj kluski z około 6 podwójnych arkuszy (czyli z 12 sztuk papieru ryżowego).

Teraz posiekaj kapustę pekińską lub pokrój inne warzywo – to właśnie ten składnik, który możesz dowolnie zastąpić. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim wybrane warzywo. Dodaj do niego pastę do smażenia TERIAYKI od WINIARY oraz kluski z papieru ryżowego. Całość podgrzej i delikatnie mieszaj. Tak podsmażone danie serwuj ze świeżo posiekanymi ziołami, np. z kolendrą. Dodaj również sezam. Powodzenia!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    W miseczce przygotuj ciepłą, ale nie gorącą wodę.
  • Krok 2

    5 min
    Złącz 2 arkusze papieru i zamocz je w wodzie, aż zmiękną.
  • Krok 3

    5 min
    Arkusze zwiń ciasto i przekrój na kształt dłuższych kluseczek, o długości ok. 3-4cm.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej, następnie podsmaż posiekane warzywo, następnie dodaj Sos WINIARY, kluseczki i chwilę wszystko podgrzej.
  • Krok 5

    5 min
    Podawaj z wybranym ziołem i sezamem.
Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Krok 1 z 5

W miseczce przygotuj ciepłą, ale nie gorącą wodę.

Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Krok 2 z 5

Złącz 2 arkusze papieru i zamocz je w wodzie, aż zmiękną.

Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Krok 3 z 5

Arkusze zwiń ciasto i przekrój na kształt dłuższych kluseczek, o długości ok. 3-4cm.

Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej olej, następnie podsmaż posiekane warzywo, następnie dodaj Sos WINIARY, kluseczki i chwilę wszystko podgrzej.

Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

Krok 5 z 5

Podawaj z wybranym ziołem i sezamem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski kładzione z kaszy manny

    Kluski kładzione z kaszy manny

    23 min Łatwy
  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kluski leniwe z ziemniakami

    Kluski leniwe z ziemniakami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Kluski lane na mleku

    Kluski lane na mleku

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu