Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kluski kładzione z kaszy manny to danie świetnie pasujące na obiad dla najmłodszych. Przygotowanie nie jest trudne i zajmuje mało czasu, a warto, ponieważ odpowiednio przyrządzone kluseczki są pyszne. Z powodzeniem możemy jeść je same, lub jako dodatek do mięsa. W obu wariantach smakują wyśmienicie!
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
W miseczce rozetrzeć masło z jajkami, wsypać kaszę i razem ucierać na puszystą masę.
Krok 2
5 min
Ciasto na kilka minut odstawić, aby kasza napęczniała.
Krok 3
3 min
Kłaść łyżką nieduże kluseczki do wrzącej, osolonej wody.
Krok 4
10 min
Gotować pod przykryciem, odcedzoną podawać polane stopioną słoniną.
Krok 1
z
4
W miseczce rozetrzeć masło z jajkami, wsypać kaszę i razem ucierać na puszystą masę.
Krok 2
z
4
Ciasto na kilka minut odstawić, aby kasza napęczniała.
Krok 3
z
4
Kłaść łyżką nieduże kluseczki do wrzącej, osolonej wody.
Krok 4
z
4
Gotować pod przykryciem, odcedzoną podawać polane stopioną słoniną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0