Kluski kładzione z kaszy manny
23min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
27.28 g
Węglowodany
75.73 g
Tłuszcze
80.71 g
Wartość energetyczna
1146.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
W miseczce rozetrzeć masło z jajkami, wsypać kaszę i razem ucierać na puszystą masę.
Krok 2
5 min
Ciasto na kilka minut odstawić, aby kasza napęczniała.
Krok 3
3 min
Kłaść łyżką nieduże kluseczki do wrzącej, osolonej wody.
Krok 4
10 min
Gotować pod przykryciem, odcedzoną podawać polane stopioną słoniną.
Kluski kładzione z kaszy manny to danie świetnie pasujące na obiad dla najmłodszych. Przygotowanie nie jest trudne i zajmuje mało czasu, a warto, ponieważ odpowiednio przyrządzone kluseczki są pyszne. Z powodzeniem możemy jeść je same, lub jako dodatek do mięsa. W obu wariantach smakują wyśmienicie!
Komentarze 0