Kluski serowe kładzione
16min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.85 g
Węglowodany
14.08 g
Tłuszcze
41.93 g
Wartość energetyczna
484.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ser utrzeć z żółtkami na gładką masę.
Krok 2
3 min
Z białek ubić sztywną pianę.
Krok 3
2 min
Połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut.
Krok 5
1 min
Podawać polane masłem i posypane cukrem wanilinowym.
Pomysł na niezwykle apetyczne danie – kluski serowe kładzione przyrządzane na słono lub na słodko. Ser twarogowy ucieramy z żółtkami, łączymy z pianą z białek, do całości dodajemy mąkę i... ciasto na kluski kładzione gotowe. Jeśli chcesz zajadać je na słodko, kluski podawaj z masłem i posypane Cukrem wanilinowym WINIARY. Jeśli wolisz słoną wersję, okraś kluski serowe kładzione podsmażoną na maśle cebulką.
Komentarze 0