Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomysł na niezwykle apetyczne danie – kluski serowe kładzione przyrządzane na słono lub na słodko. Ser twarogowy ucieramy z żółtkami, łączymy z pianą z białek, do całości dodajemy mąkę i... ciasto na kluski kładzione gotowe. Jeśli chcesz zajadać je na słodko, kluski podawaj z masłem i posypane Cukrem wanilinowym WINIARY. Jeśli wolisz słoną wersję, okraś kluski serowe kładzione podsmażoną na maśle cebulką.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ser utrzeć z żółtkami na gładką masę.
Krok 2
3 min
Z białek ubić sztywną pianę.
Krok 3
2 min
Połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut.
Krok 5
1 min
Podawać polane masłem i posypane cukrem wanilinowym.
Krok 1
z
5
Ser utrzeć z żółtkami na gładką masę.
Krok 2
z
5
Z białek ubić sztywną pianę.
Krok 3
z
5
Połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut.
Krok 5
z
5
Podawać polane masłem i posypane cukrem wanilinowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Krzyś
Czy 25g mąki w przepisie jest błędnie napisane? Wydaje mi się, że proporcja jest niewłaściwa.
Komentarze 1