Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krążki z kabaczka są bardzo smaczną przekąską. W taki sam sposób można przygotować krążki z cukinii.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
Krok 2
5 min
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Krok 3
2 min
Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 4
15 min
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 5
3 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 1
z
5
Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
Krok 2
z
5
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Krok 3
z
5
Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 4
z
5
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 5
z
5
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0