Pikantne krążki z kabaczka
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.49 g
Węglowodany
6.02 g
Tłuszcze
0.91 g
Wartość energetyczna
36.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
Krok 2
5 min
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Krok 3
2 min
Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 4
15 min
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 5
3 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krążki z kabaczka są bardzo smaczną przekąską. W taki sam sposób można przygotować krążki z cukinii.
Komentarze 0