
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pikantne krążki z kabaczka

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
2 minKrok 4
15 minKrok 5
3 minKrok 1 z 5
Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
Krok 2 z 5
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Krok 3 z 5
Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 4 z 5
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 5 z 5
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0