Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantne spaghetti bolognese

0
38min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Robert Harna

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos Boloński pikantny WINIARY
200  g
Makaron spaghetti lub tagliatelle
400  g
Mięso mielone wołowe
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Natka pietruszki
0.5  szklanka
Starty ser parmigiano
1 
Papryczka chilli (opcjonalnie)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.81 g
Węglowodany
49.78 g
Tłuszcze
23.94 g
Wartość energetyczna
543.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
15 min
Zrumień mięso na oliwie z oliwek. Pikantne spaghetti bolognese
Krok 2
10 min
Dodaj Pikantny sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Pikantne spaghetti bolognese
Krok 3
8 min
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pikantne spaghetti bolognese
Krok 4
3 min
Dopraw w razie potrzeby i wymieszaj z ugotowanym makaronem. Pikantne spaghetti bolognese
Krok 5
2 min
Podawaj z posiekaną natką pietruszki i startym serem na wierzchu.
Pikantne spaghetti bolognese

Krok 1 z 5

Zrumień mięso na oliwie z oliwek.

Pikantne spaghetti bolognese

Krok 2 z 5

Dodaj Pikantny sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Pikantne spaghetti bolognese

Krok 3 z 5

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pikantne spaghetti bolognese

Krok 4 z 5

Dopraw w razie potrzeby i wymieszaj z ugotowanym makaronem.

Pikantne spaghetti bolognese

Krok 5 z 5

Podawaj z posiekaną natką pietruszki i startym serem na wierzchu.

Spaghetti bolognese jest zwykle dość łagodne. A gdyby tak podkręcić je papryczką chilli? Zwykle taki makaron nie zawiera jej w składzie, jednak dla wielbicieli bardziej wyrazistych smaków polecamy pikantne spaghetti bolognese. Wkrój do niego jedną niewielką papryczkę chilli. Jeśli chcesz, by makaron był mniej ostry, usuń z niej większość ziaren. Jeśli pragniesz zdecydowanej ostrości, pozostaw wszystkie nasiona w daniu. Awaryjnie, jeśli po spróbowaniu sos okaże się za ostry, możesz podczas gotowania rozpuścić w nim łyżeczkę cukru. Cukier zniweluje nieco ostrość, a przy tym podkreśli smak pomidorów w sosie. Buon appetito!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika