Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantne leczo z bakłażanem

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Papryka biała
1 
Bakłażan
1 
Cukinia
2 puszek
Pomidory z puszki krojone
2 
Pomidory
1 
Czerwona cebula
3 
Ogórek kiszony
25 dag
Kiełbasa podwawelska
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
3 łyżeczek
Sos czosnkowy z chili
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Chili
2 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
356.38 kcal
Węglowodany
32.7 g
Tłuszcze
21.29 g
Białko
6.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę.
Krok 2
4 min
Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę, a następnie dodajemy kiełbasę.
Krok 3
8 min
Doprowadzamy do zarumienienia całości, po czym dodajemy papryki, mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok. 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodajemy bakłażana i cukinię, mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut.
Krok 5
3 min
Następnie przekładamy do dużego garnka, dodajemy ogórki, oraz pomidory,
Krok 6
5 min
Całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, Ziarenkami, maggi i solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli.
Krok 7
15 min
Mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie,
Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 1 z 7

Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę.

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 2 z 7

Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę, a następnie dodajemy kiełbasę.

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 3 z 7

Doprowadzamy do zarumienienia całości, po czym dodajemy papryki, mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok. 5 minut.

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 4 z 7

Dodajemy bakłażana i cukinię, mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut.

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 5 z 7

Następnie przekładamy do dużego garnka, dodajemy ogórki, oraz pomidory,

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 6 z 7

Całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, Ziarenkami, maggi i solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli.

Pikantne leczo z bakłażanem

Krok 7 z 7

Mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie,

Zastanawiasz się, jak zrobić dobre leczo? Po pierwsze przygotuj świeże warzywa: kolorowe papryki, bakłażana, cukinię, cebulę, pomidory, a także ogórki kiszone i pomidory w puszce. Po drugie pamiętaj, że dobre leczo nie obejdzie się bez aromatycznych, a tym razem także pikantnych przypraw: czosnku, ostrej i słodkiej papryki, sosu chilli czy Przyprawy w płynie MAGGI. Jeśli chcesz, pikantne leczo z bakłażanem możesz wzbogacić także o kiełbasę. Warzywa pokrojone w kostkę duś z kiełbasą i aromatycznymi, pikantnymi przyprawami, a następnie gotowe leczo podawaj np. z kaszą. Przepis na dobre leczo wykonany!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika