Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świeże dodatki do grilla 

Przygotowując grilla, najczęściej wybieramy różnego rodzaju mięsa, takie jak karkówka, kiełbasa, kurczak czy ryby. Jednak nie mogą objeść się bez smakowitych dodatków. Z mięsem doskonale komponują się różnego rodzaju sałatki ze świeżych warzyw, np. z sałaty, pomidorów, ogórków czy papryki, skropionych sosem winegret. Można również przygotować tradycyjne włoskie caprese, czyli pomidory z mozzarellą i listkami bazylii. Grillowane mięso znakomicie komponuje się z dipami z majonezem i przyprawami. 

Grillowane przekąski 

Oprócz mięsnych dań głównych warto przygotować różnego rodzaju przekąski, np. roladki z boczku, camembert, grillowaną cukinię, bakłażana i paprykę z dodatkiem sera feta. Nie może również zabraknąć grillowanych ziemniaków z masłem czosnkowym oraz pieczywa. Świetnie sprawdzą się tosty z rusztu lub świeża, chrupiąca bagietka. Pomysłów na dodatki na grilla jest naprawdę wiele!